Home Novosti BiH RADOVAN KOVAČEVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Svi koji rade na urušavanju Republike Srpske kao...

RADOVAN KOVAČEVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Svi koji rade na urušavanju Republike Srpske kao rezultat uvijek će dobiti samo još urušeniju BiH…“

-S druge strane, Republika Srpska će ovog 9. januara veličanstvenije i dostojanstvenije nego ikada, obilježiti svoj Dan Republike, poručio je on.

Radovan Kovačević, bivši član SDP-a BiH i bivši savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, a danas delegat SNSD-a u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, ponovo je uzburkao duhove na društvenim mrežama.

-Kada je Ustavni sud BiH donosio sramnu odluku o osporavanju datuma obilježavanja Dana Republike Srpske, 9 sudija je odlučivalo o sudbini 9. januara. Simbolično. Odluku su, kao i uvijek kada donose odluke protiv Republike Srpske i protiv Ustava BiH, donijeli uz pomoć stranih sudija i preglasavanjem sudija iz Republike Srpske.

Danas u Ustavnom sudu BiH ima samo 6 sudija. Legitimitet samog suda je krajnje upitan. S druge strane, Republika Srpska će ovog 9. januara veličanstvenije i dostojanstvenije nego ikada, obilježiti svoj Dan Republike.

Narod koji će širom Republike ponosno slaviti najbolje govori o legitimitetu. Ovo je direktan i najbolji primjer tačnosti naše teze da će svi koji rade na urušavanju Republike Srpske kao rezultat uvijek dobiti samo još urušeniju BiH. Zato što je 9. januar zajednički matični broj svakog čovjeka Republike Srpske! Živjela Republika Srpska, simbol Slobode!, poručio je Kovačević.