Home Novosti BiH RAGUŽ NE KRIJE RAZOČARENJE: “Ovo je poraz hrvatske politike na čelu s...

RAGUŽ NE KRIJE RAZOČARENJE: “Ovo je poraz hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu…”

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet potpuno u odsustvu od realnosti, a s čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke za N1 je kazao da je potpuno očekivano što su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Hrvatski narodni sabor (HNS) odlučili izaći na izbore i da je to on ranije i najavljivao.

“Navedeni potez je predizborni alibi jer raspisivanje izbora se dogodilo po protuustavnim pravilima što je poraz Bosne i Hercegovine”m tvrdi Raguž te dodaje:

“Želi se praktično opečatiti dekonstituiranje Hrvata kao političkog i konstitutivnog naroda u BiH. Zato je to poraz BiH ali ujedno i hrvatske politike na čelu s Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu, odnosno, bolje rečeno nisu radili”, pojasnio je Raguž.

Također, Raguž pozdravlja zaključak da se ponudi jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda i to bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti nestranačka osoba.

“Što je Dragan Čović bez Željka Komšića, što je Bakir Izetbegović bez Milorada Dodika i obrnuto i tu leži iskrenost namjera da ne dođe do bilo kakvih ustavnih i izbornih reformi i to su te glavne podjele u BiH”, kazao je Raguž.

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet potpuno u odsustvu od realnosti, a s čijim posljedicama se svakodnevno suočava “običan svijet”.

Previous articleLjubić: Treći entitet je u duhu Dejtona i ne krši njegova načela
Next articleARNAUTOVIĆ ISPREPADAO ČOVIĆA: “CIK je politička institucija koja radi za jednu stranku, ali im to NEĆE PROĆI!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.