Home Novosti BiH RASPAMEĆENI MILORAD DODIK TVRDI: “Znam tačno ime žene iz američke ambasade koja...

RASPAMEĆENI MILORAD DODIK TVRDI: “Znam tačno ime žene iz američke ambasade koja je naređivala tužiocima da podignu optužnicu protiv mene”

I kada joj kažu da nema osnova, ona kaže: ne zanima me, važno je samo da podignete optužnicu, tvrdi Dodik.

“Ako idemo da se isporuče svi, onda svako svakog neka isporuči i eto dogovora”, kazao je Milorad Dodik kao odgovor na novinarsko pitanje o cijeloj situaciji sa zahtjevom za izručenje Duška Kornjače.

“Kad je Srbija potraživala Ganića, onda je čitav svijet skočio da se to ne desi. Ako idemo da se isporuče svi, onda svako svakog neka isporuči i eto dogovora. Ja sam bio na sastanku kada je Vučić donio vakcine, oni su tražili da Srbija isporuči neku dvojicu. Pravosuđe Srbije ima dokaze da su počinili zločine protiv Srba bilo gdje i to je dobra stvar i to treba da urade. Ovo ovdje pravosuđe ničemu ne služi, ono je više iskomplikovalo ovo pitanje nego riješilo“, kazao je i dodao:

“Ja znam tačno ime žene iz američke ambasade koja je naređivala tužiocima da podignu optužnicu protiv Milorada Dodika. I kada joj kažu da nema osnova, ona kaže: ne zanima me, važno je samo da podignete optužnicu. Možda i danas to radi, znam joj ime i danas je tamo. Ako ona smatra da nekoga treba zatvoriti bez razloga, šta je imam s njom da pričam“.

“Visoki predstavnik ne postoji, trebaju otići još trojica stranih sudija. Dok to ne riješimo, to će trajati. Šta su nam izgradili u BiH? Opšte nepovjerenje koje je daleko veće nego nekoliko godina iza rata”, dodao je, piše N1.