Home Novosti BiH „REALNO, NE BI BILO FER…“: Elmedin Konaković videom uzvratio bivšem stranačkom kolegi...

„REALNO, NE BI BILO FER…“: Elmedin Konaković videom uzvratio bivšem stranačkom kolegi Harisu Zahiragiću…

Zahiragićev bivši stranački kolega Elmedin Konaković ne misli da bi bilo pametno da je Zahiragić kojim slučajem krenuo na Elvedina Okerića.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo prekinuta je nakon što je u sali došlo do verbalnog incidenta, a potom i naguravanja između zastupnika SDA Harisa Zahiragića i NiP-ovog zastupnika Elvisa Vrete. Sve se dogodilo nakon što je predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić (NiP) ugasio mikrofon Faruku Kapidžiću (SDA) dok je diskutirao o logu Fonda Memorijala KS, te mu poručio da se treba “izviniti porodicama šehida”.

-Kada sam krenuo prema Okeriću, kolega Vreto je ustao da me fizički zadrži i spriječi da dođem do stola Predsjedavajućeg, a nakon što sam mu tri puta rekao da me ne dodiruje i da me prestane držati, odgurnuo sam ga od sebe srazmjernom silom, na šta je on reagovao tako što me je udario i uhvatio za vrat – što je zapravo jedini fizički sukob koji se desio. Na svu sreću, nisam reagovao kako je kolega Vreto zaslužio, prije svega jer je on dosta stariji od mene, ali jer inače smatram da je on jedan od pristojnijih zastupnika pozicije, te sam se uspio iskontrolisati, kazao je za „Slobodnu Bosnu“ Haris Zahiragić.

No, Zahiragićev bivši stranački kolega Elmedin Konaković ne misli da bi bilo pametno da je Zahiragić kojim slučajem krenuo na Elvedina Okerića.

Lider Naroda i pravde objavio je video koji prikazuje Okerićeve borilačke sposobnosti uz kratki komentar: „Realno, ne bi bilo fer“!