Home Archive Ruši li to Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica bošnjačko jedinstvo u Srebrenici?

Ruši li to Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica bošnjačko jedinstvo u Srebrenici?

Radi potpune istine dužni smo obavijestiti bosanskohercegovačku a posebno Srebreničku javnost:

Sadašnji predsjednik OO SDA Srebrenica je najveći remetilački faktor u Srebrenici i neko ko je posvađao svakog Bošnjaka. On je doveo do toga da u Srebrenici Bošnjak sa Bošnjakom ne priča i što je žalosno on to još uvijek radi.

Za izborni proces 2016. godine kad je bio član SDA nije poštovao nijedan propis stranke, čak je javno radio protiv tadašnjeg predsjednika OO SDA Srebrenica Hamdije Fejzića, koristio resurse islamake zajednice Srebrenica gdje je bio predsjednik kako bi dodatno produbio odnos među Bošnjacima. Kada je iskoristio sva nelegalna sredstva i dočepao se odborničke pozicije.

Kratkoročno je bio u vlasti u Srebrenici i tom prilikom dao je ključne pozicije Srbima samo da bi zadržao vlast. Dao je Komunalno preduzeće. Glasao je za sadašnji Statut u kojem je ukinuo Bosanski jezik a uveo jezik Bošnjačkog naroda. Mi smo uspjeli zadržati pozicije koje pripadaju Bošnjacima i ono što je činjenica da pomažemo svim Bošnjacima pa i onima koje on redovno huška protiv nas. Žalosno je da u vremenu kada pokušavamo, da jedinstveno nastupama čovjek koji je glavni remetilački faktor ponovo dovodi u pitanje naše jedinstvo. Ovim putem upozoravamo sve da će biti odgovorni za postupke ovog čovjeka, a posebno vrh SDA ako ne dođe do sve Bošnjačkog jedinstva jer podržavaju čovjeka koji ruši sve što može biti jedinstvno Bošnjaka, ako se zna da smo mi ti koji smo proveli rat u Srebrenici, organizovali otpor, školovali se nakon genocida i sa svojim porodicama živimo i preživljavamo sve ono što proživljavaju naši ljudi u Srebrenici.

A na kraju šta između ostalog očekivati od čovjeka koji borcima Armije BiH psuje majku što su objavili mediji u Srebrenici.

Također da napomenemo, Alija Tabaković pokušava da napravi novi koaliciju sa srpskim predstavnicima nudeći im 35% vlasti samo da udje u vlast.

Predsjednik SO Srebrenica, Nedib Smajić

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica, Hamdija Fejzić

(ZASREBRENICU.ba)