Home Novosti BiH Salkićev dernek na stratištu Bošnjaka

Salkićev dernek na stratištu Bošnjaka

Saopštenje za javnost

1. oktobar 2018.

Predizborni skup SDA, sinoć na jednom od najvećih mjesta stradanja Bošnjaka u Podrinju, u Konjević polju, sramotan je za sve preživjele i njihove porodice, smatraju predstavnici Proevropskog bloka iz Srednjeg Podrinja.

Podsjećaju Salkića, da je na stratište, na mjestu gdje su 1995. godine strijeljane stotine Bošnjaka napravio “dernek” i “narodno veselje”, uz krajnje neprimjereno gostovanje Izvorne grupe “Meraklije”.

– Zgroženi smo i djelima i rječima Ramiza Salkića. Govoreći o tome kako na mjestu “investicija” koje SDA najavljuje, a nikad ne dolaze, planira zaposliti “naše ljude”, zapitali smo se, svi mi koji nismo u njegovoj partiji ko su to “naši ljudi”? Da li samo članovi stranke i šta sa ostalima koji nisu u SDA? Ipak, to nas ne sekira, jer Salkić samo obećava, a ništa ne uradi da obećano i ispuni. To se vidi i po tome što je Srednje Podrinje, na koje se poziva i u koje navodno dovodi investicije – najnerazvijeniji dio entiteta Republika Srpska i države Bosne i Hercegovine, tvrde u Proevropskom bloku za ovu regiju.

Salkićevu najavu da će “ministar Ramić investirati još 35 ili 45 miliona maraka” u ovaj dio BiH smatraju uslovljavanjem glasača.

– Ako ne glasate za Salkića i Ramića, nećete dobiti ništa, jasno su porućili iz SDA. Otkud pravo njima dvojici da raspolažu parama Bosanaca i Hercegovaca, Bošnjaka, kao da je privatna kasica SDA, pitaju iz Proevropskog bloka.

Oni su pozvali aktuelnog ministra za izbjegle i raseljene FBiH Edina Ramića da nabroji firme preko kojih su išle investicije u Srednje Podrinje i neka odgovori Bošnjacima, povratnicima u Srednje Podrinje, da li su istinite priče da su te firme i preduzeća, vlasništvo njegovih prijatelja iz Kalesije, a koje su trebale biti ravnomjerno raspoređene po podrinjskim opštinama.

Proevropski blok – Srednje Podrinje

(ZASREBRENICU.ba)