Home Novosti BiH SANJA VULIĆ PORUČILA DŽAFEROVIĆU: „Ni vi, a ni Christian Schmidt niste ti...

SANJA VULIĆ PORUČILA DŽAFEROVIĆU: „Ni vi, a ni Christian Schmidt niste ti koji mogu smijeniti Dodika, dokažite da niste ‘PRIVREMENI ČUVAR FOTELJE’ …”

Komentarišući Džaferovićevu tvrdnju da RS blokira rad institucija na nivou BiH, Vulić je rekla da je “nebulozno blokadom nazivati kada je neko prisutan na sjednicama i glasa”.

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić istakla je da ni “član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nemaju nikakav legitimitet da prekrajaju volju građana Republike Srpske”.

“Gospodine Džaferoviću, tom svom gostu, drugu, savezniku, ma šta Vam bio Schmidt, možete reći samo da sa Vama čini šta mu je volja, a ni Vi ni on niste ti koji mogu da smjenjuju Milorada Dodika, niti bilo koga drugog. Vi niste narod Republike Srpske koji jedini ima pravo da bira svoje predstavnike i Vaše je samo da poštujete njihovu izbornu volju”, poručila je Vulić Džaferoviću.

Ona je rekla da Džaferović, ako iskreno želi napredak BiH, mora da “poštuje i Srbe koji su konstitutivan narod u toj zemlji, a ne da im prijeti ili ga ucjenjuje”.

Vulić je poručila Džaferoviću da ne poziva visokog predstavnika, jer ga “trenutno u BiH nema”.

“Ako ste politički kapacitirani, onda razgovarajte unutar BiH sa domaćim akterima, pokušajte naći rješenja i dokažite da niste, kako Vas u Vašoj čaršiji nazivaju, ‘privremeni čuvar fotelje’”, istakla je Vulić.

“Milorad Dodik je izabran voljom građana Republike Srpske, a za nas iz RS, kao i za Dodika RS je iznad svega”, naglasila je prenosi Srna.

Komentarišući Džaferovićevu tvrdnju da RS blokira rad institucija na nivou BiH, Vulić je rekla da je “nebulozno blokadom nazivati kada je neko prisutan na sjednicama i glasa”.

Previous articleCRNI OBLACI IZNAD CRNE GORE: Da li će se na Cetinju ponoviti scenarij iz Potočara?
Next articleReagovao i Aleksandar Vučić: Srbija neće podržati nikakve odluke o smjeni Milorada Dodika
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.