Home Novosti BiH SARAJEVSKA PRIMADONA UZBURKALA DUHOVE: “Lično mišljenje o Nenadu Nešiću koje mu se...

SARAJEVSKA PRIMADONA UZBURKALA DUHOVE: “Lično mišljenje o Nenadu Nešiću koje mu se neće dopasti…”

Bez uvijanja je iznijela svoje lično mišljenje o njemu podsjećajući ga na vlastite manire za koje tvrdi da nikome neće nanijeti štetu.

Umirovljena primadona Sarajevske opere Margit Tomik Levy, oštra kritičarka društvenih i političkih zbivanja u BiH otvorenim pismom se obratila Nenadu Nešiću ministru sigurnosti BiH. Bez uvijanja je iznijela svoje lično mišljenje o njemu podsjećajući ga na vlastite manire za koje tvrdi da nikome neće nanijeti štetu.

-Nikada nisam ni sanjala da ću razmišljati o osobama Vašeg karaktera a pogotovo da ću imati potrebu da im se obratim. Razlog je Vaša izjava na konferenciji za štampu prije desetak dana gdje velite da ne vidite ništa sporno u vezi onih balavica („E, neka smo vas klali“ i veličanje monstruma Ratka Mladića).

Za Vas je to „iznošenje svojih stavova, njihovo lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu. Odlično! Jeste li u toku da je NSRS donijela zakon po kojem bi novinar koji tako nešto uradi platio drakonsku kaznu i bio uhapšen? Niste? Šteta.

Ima u tom zakonu krasnih stvari zbog kojih bi se i Vama moglo suditi. Bijaše u toj opskurnoj NSRS i drugih zakona koji Vama nisu šega kao svom svijetu na kugli zemaljskoj. Tu su i one prijetnje drakonskim kaznama ko se usudi kazati da je RS genocidna tvorevina.

Vi, dakako, ne vidite ništa zajedničko u tim zakonima sa slučajem ovih nakaradnih studentica. Jeste li Vi sigurni da ste završili taj fakultet u Novom Sadu ili ste se onako uz put dokopali diplome. Po ponašanju i logici ne bih rekla da znate i koji se predmeti izučavaju na tom fakultetu.

Meni se sviđa ta Vaša tvrdnja –„iznošenje svojih stavova, lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu“. Sad pazite gdje će nas to odvesti – Republika Srpska je genocidna tvorevina, ili kako sam je ja krstila „GENOCIDNI ISPR..K“. Da li ste išta shvatili? Ja iznosim svoj stav, to je moje lično mišljenje koje ne može proizvesti nikakvu štetu ni državi ni pojedincu.

Imam ja još puno ličnih mišljenja. Evo, na primjer još jedno do kojeg sam došla čitajući medije u Srbiji, Crnoj Gori, Genocidnom Ispr..u a bogami i u „političkom Sarajevu“ . Za Vas pišu da ste obični kriminalac. Ne baš obični nego malo veći kriminalac. Dva puta suđen za mega pljačku (samo ona iz 2020-te 17,5 miliona KM.

Naravno, neće sud takve na robiju. Oni tamo tjeraju one što ukradu tri metra drva da im se djeca ne smrznu. Takve kao vi oslobađaju svake krivice i daju im preporuku za najviše političke funkcije).

Više u nastavku…