Home Novosti BiH SASLUŠALA GA POLICIJA: Sanin Musa pozvao na kontraskup na entitetskoj liniji gdje...

SASLUŠALA GA POLICIJA: Sanin Musa pozvao na kontraskup na entitetskoj liniji gdje se okupljaju Dodikove pristalice

Poručio je da više neće upućivati slične pozive ukoliko na današnji skup dođe samo 10 građana.

Aktivista koji je organizirao anti LGBT proteste Sanin Musa uputio je poziv građanima da se odazovu kontraskupu koji organizira na entitetskoj liniji gdje će se okupiti Dodikove pristalice. Okupljanje je, kako je najavio, u 17:00 sati kod Fahdove džamije, piše Klix.ba.

“Postoji granica, ali na Drini i tamo će i ostati. Možete od Bosne ponijeti samo ono što vam ostane na cipelama. Doći sa što više zastava Republike Bosne i Hercegovine/ljiljanke i državne zastave! Pozivam sve patriotske organizacije i udruženja širom Bosne i Hercegovine da izađu u kontraskup i krenu ka entitetskim linijama, tamo gdje Dodikove pristalice najavljuju okupljanje”, naveo je Musa.

Poručio je da više neće upućivati slične pozive ukoliko na današnji skup dođe samo 10 građana.

“Ako bude tako, ja vas više nigdje neću pozivati! Ja žrtvujem svoju sigurnost i komoditet radi vas. Srbija mi je zabranila ulazak, vjerovatno će i Hrvatska, a očekujem i da me u RS-u uhapse nakon ovoga. Ali, ako je to cijena očuvanja države, neka onda”, poručio je Musa.

On je zbog poziva na protest saslušan u Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo.

Podsjećamo, kako je najavljeno iz Odbora za zaštitu Srba u Federaciji BiH, mirna okupljanja održat će se u 18 sati na nekoliko mjesta koja predstavljaju tzv. entitetsku liniju odnosno u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Skup podrške Dodiku trebao bi trajati pola sata, a zvaničnici su naglasili kako će u tom periodu saobraćaj biti obustavljen.