Home Novosti BiH SCHMIDTOVO SAOPĆENJE OSOKOLILO ČOVIĆEVE MEDIJE: “HDZ bi trebao sve blokirati dok se...

SCHMIDTOVO SAOPĆENJE OSOKOLILO ČOVIĆEVE MEDIJE: “HDZ bi trebao sve blokirati dok se ne opozove Željko Komšić!”

“Hrvatski predstavnici bi trebali odmah po uspostavi nove vlasti otpočeti sa svim mogućim blokadama svega i svačega do potpunog uklanjanja nelegitimnog Željka Komšića”, piše prohadezeovski ABC portal.

Portal ABC blizak HDZ-u Dragana Čovića, sugerira da hrvatski zvaničnici odmah po uspostavi nove vlasti otpočnu sa svim mogućim blokadama do potpunog uklanjanja nelegitimnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Pozivajući se na saopćenje Visokog predstavnika Christiana Schmidta u kojem se navodi kako bi bilo dobro Dejtonski ustav pretvoriti u jedan moderniji okvir u kojem se moraju izbjeći ili riješiti sve diskriminacije, portal ABC smatra da je ovaj stav Schmidtove ‘administracije’ vrlo znakovit, važan i hvale vrijedan.

“U ovom priopćenju Schmidt i OHR priznaju i sasvim jasno, doduše indirektno, pokazuju da u ovoj zemlji osim individualne postoji i etnička diskriminacija. Ona je najviše vidljiva u biranju hrvatskog člana Predsjedništva koje već četvrti put biraju radikalne muslimanske grupacije potpomognute Islamskom zajednicom u ovoj zemlji”, piše Ćoviću blizak ABC portal, koji vjeruje da će fokus visokog predstavnika i cjelokupne međunarodne zajednice ići u smjeru “otklanjanja upravo ovakve nepravde koja se nanosi hrvatskom narodu”.

“Iako su potpisani nekakvi sporazumi o uspostavi nove vlasti, hrvatski predstavnici bi trebali odmah po uspostavi nove vlasti otpočeti sa svim mogućim blokadama svega i svačega do potpunog uklanjanja nelegitimnog Željka Komšića”, navodi se na kraju teksta.

(SB / ZS)