Home Novosti BiH SEJFUDIN TOKIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Čemu trka da se HDZ proglašava kao nezaobilazan...

SEJFUDIN TOKIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Čemu trka da se HDZ proglašava kao nezaobilazan faktor…“

-Neozbiljno je prije zvaničnih rezultata pričati o vlasti s podacima koji su često manipulacija, kazao je Tokić.

Upozoravala je 11-orka, dok to još nije bila, da će, ako na vlasti ostanu oni iz SDA, HDZ-a i SNSD-a, uslijediti najveći egzodus ikada. Poslije su poručili da je HDZ neminovnost za formiranje vlasti na federalnom i državnom nivou.

Brojali su ruke za Federalni parlament, rekli nam da imaju većinu, da su ultimativno svi opcija, samo SDA ni pod razno. Na pitanje je li ovo zaista ujedinjena opozicija ili su ujedinjeni isključivo protiv SDA, ponuđen je odgovor na pitanje zašto će s HDZ-om.

-Ali principi – nesaradnja s nacionalnim strankama, nikad s onima s crne liste, nikad s mafijašima, ispostavili su se iznevjerenim i prije nego je nastavljena priča o formiranju vlasti. Neozbiljno je, kazao je Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za TV Hayat, prije zvaničnih rezultata pričati o vlasti s podacima koji su često manipulacija, posebno imajući u vidu pred kakvim je iskušenjima država, njena budućnost i svi nasrtaji na njen opstanak.

Međutim, da bi se to razumjelo, potrebno je pogledati izvan ozlojeđenosti kojom se često vode u proteklom periodu, kazao je on.

Pogledajte video.