Home Novosti BiH ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ PIŠE…: “Sada imam veliko pitanje za Schmidta”

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ PIŠE…: “Sada imam veliko pitanje za Schmidta”

“Schmidt je slagao cjelokupnu domaću i svjetsku javnost”.

“Visoki predstavnik Christian Schmidt je očito, prema svojim političkim tragovima, imao dogovor sa Hrvatskom od puno ranije da se blokadama u BiH od strane HDZ BiH pripremi teren da bi se pod izlikom onemogućavanja blokada donijela odluka o izmjenama izbornog zakona. To je svima jasno. Sada slijedi repriza, od strane Dodika! Koje ustupke će njemu dati”, pita državni zastupnik Šemsudin Mehmedović.

“Pa kako su, onda, spriječene blokade? Sada imam veliko pitanje za Schmidta: Dodik najavljuje blokade u formiranju državne vlasti da bi postigao ciljeve po metodu Čović-Hrvatska koji je očito dogovorio Schmidt, nagrađujući ‘blokatora’ za blokade tako što će mu ispuniti ključne želje. Dakle, blokada formiranja vlasti na nivou BiH ako mu se ne ispune želje i to: plinovod ispod Drine, aerodrom Trebinje, HE Buk Bijela i dodajmo još jedan, državna imovina – zbog koje najavljuje otcjepljenje.

Dakle, Schmidt je Escobarovski ugodio Čoviću nagradivši ga za blokade. Slijede blokade Dodika. Pa zbog čega je Schmidt donio odluku kojom blokade nisu spriječene? Zašto odluka nije bila sveobuhvatna, bar. Vidite da blokade ostaju. Tako je Schmidt slagao cjelokupnu domaću i svjetsku javnost donoseći odluku koja predstavlja najveću prevaru birača i stranaka u Bosni i Hercegovini”, navodi Mehmedović.

On je podsjetio i na Dodikovu izjavu i njegove uslove za uspostavu vlasti.

„Ukoliko se bilo ko usudi da zadre u imovinsko-pravne odnose RS-a bez debate i našeg odraza o tome, napisao je odluku koju ću ja ovdje predložiti o odvajanju Republike Srpske i znam šta govorim u ovom trenutku”, jedna je od izjava.

Predsjednik SNSD-a govoreći na jednoj lokalnoj televiziji u RS kazao je da bez tri stvari neće biti formiranja vlasti na nivou BiH. To su plinovod ispod Drine, aerodrom u Trebinju i elektroenergetski projekat Buk Bijela na rijeci Drini.

(NAP)