Home Novosti BiH Senad Hadžifejzović napustio studio… A onda se ljut vratio: “Sad ćete obojica...

Senad Hadžifejzović napustio studio… A onda se ljut vratio: “Sad ćete obojica na raport! Zašto Bošnjake ne zovete Bošnjacima?

Sukob oko Bosne i Hercegovine: General Ante Prkačin prozvao prof. Suada Kurtćehajića! FACE organizovao sučeljavanje, FACE TO FACE! Hadžifejzović napustio studio… A onda se vratio: “Sad ćete obojica na raport! Zašto Bošnjake ne zovete Bošnjacima? Što ti, Suade, govoriš Bošnjacima da budu Bosanci, a ti, Ante, da su Bošnjaci – muslimani…? Bošnjaci se izjašnjavaju kao Bošnjaci – sami su to izabrali na popisu! Pustite ljude da se sami izjasne!”

Hadžifejzović: “To između naroda – Bošnjaka, Hrvata, Srba – sasvim je OK. Nakon onakvog rata, OK je! More je primjer. Kupaju se zajedno, uživaju – sve OK! Mladi su primjer. Seksaju se! Sex – no complex!

Mostar nije tako crn niti toliko podijeljen ako i kada odete dolje i prošetate na obje obale. Rade ljudi, a i mladi ljudi zajedno… iste probleme imaju i dijele.

No, politika… Ante Prkačin, zastupnik u Saboru RH, Domovinski pokret, general HOS-a, političar – i dr. Suad Kurtćehajić, profesor FPN Sarajevo. Povod? Ante Prkačin je sam izazvao na dvoboj profesora Kurtćehajića, ovaj prihvatio i evo ih.”

Prkačin: “Kasno je za građansku državu!” Kurtćehajić: “Udarate na temelje BiH!” Prkačin: “Pokušali ste sve muslimane u Jugoslaviji integrirati! Je li Bošnjak ima veze sa Bosnom?” Kurtćehajić: “Bošnjak i Bosanac su isto! Bosanac je kopča za državu!”

Prkačin: “BiH je satrap za koji su krivi polupismena evropska i svjetska elita koja se ovdje uključila i polakomljelost bošnjačkog faktora koji je krenuo nabrzinu stvarati građansku državu! Ovakva BiH nema šanse, perspektive ni smisla! Mora se nešto mijenjati! Ovo je obesmišljeno!”

Kurtćehajić: “Ne možemo, generale, izmišljati stvari… Nećemo da se suočimo sa realnošću!”

Kurtćehajić: “Bili ste omiljeni u Bosni, generale, ali veličanje Ante Pavelića… to su stvari…”

Hadžifejzović Prkačinu: “Niko ne pjeva sevdalinke kao ti, bar od ovih vojnika!”

Prkačin: ”Malo ko…”

Hadžifejzović: “Zašto voliš sevdalinke?!”

Prkačin: ”Osjetim je!”

Hadžifejzović: “Šta osjetiš…! I koji si ti pravi, ovaj ili onaj koji daje izjave koje su šovinističke…?!”

Pogledajte cijelo sučeljavanje generala Ante Prkačina i prof. Suada Kurtćehajića o Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i budućnosti Bosne i Hercegovine u videoprilogu.