Home Novosti BiH SJEVERNA KOREJA NAM NIJE RAVNA: Povratnik u Zvorniku kažnjen sa 100 KM,...

SJEVERNA KOREJA NAM NIJE RAVNA: Povratnik u Zvorniku kažnjen sa 100 KM, Milorada Dodika nazvao “debelim krmkom”

Prekršajni nalog Policijska stanica Zvornik je izdala 27. augusta, odnosno 23 dana nakon što je Salih Nožinović “glasno” uvijedio Milorada Dodika i tako izazvao “uznemirenost” Nikole Kukolja.

“Dodik je debeli krmak. Ne bojim se ni policije niti načelnika policije, već samo dragog Allaha”.

Zbog ovih glasno izgovorenih riječi Salih Nožinović, bošnjački povratnik u Zvornik, morat će platiti kaznu u iznosu od 100 KM, prenosi Istraga.

Naime, MUP Republike Srpske izdao je Nožinoviću prekršajni nalog jer je “glasno”, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku, vrijeđao predsjednika RS Milorada Dodika.

“Imenovani (Salih Nožinović) je navedenog dana (4. augusta 2023. godine) narušio javni red i mir iz člana 7 ZORiM-a na taj način što je povišenim i drskim tonom više puta govorio ispred ugostiteljskog objekta La Scala: ‘Dodik je debeli krmak. Ne bojim se ni policije niti načelnika policije, već samo dragog Allaha’, te je time kod lica Nikola Kukolj izazvao uznemirenost i strah”, navedeno je u “opisu prekršaja”.

Prekršajni nalog Policijska stanica Zvornik je izdala 27. augusta, odnosno 23 dana nakon što je Nožinović “glasno” uvijedio Dodika i tako izazvao “uznemirenost” Nikole Kukolja.