Home Novosti SKANDAL IZ MOSTARA ODJEKNUO U SUSJEDSTVU; DODIK BANČIO S ČOVIĆEM, PA DOBIO...

SKANDAL IZ MOSTARA ODJEKNUO U SUSJEDSTVU; DODIK BANČIO S ČOVIĆEM, PA DOBIO KAZNENU PRIJAVU: Usput provocirao Hrvate – „Bezobrazno i bahato! Plaćamo njegova vozikanja“

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prije dva dana sletio je helikopterom Republike Srpske na stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru kako bi otišao na rođendan predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, a ta je vijest odjeknula i u susjedstvu.

Mnogi Hercegovci su mu to zamjerili budući da je službenim helikopterom sletio na stadion hrvatskog kluba, a istovremeno hrvatskim navijačima u Banja Luci branili šahovnice, prenose hrvatski mediji.

Njegov potez u Banja Luci je protumačen kao vrhunac bahatosti pa je tako dobio i kaznenu prijavu zastupnika u Skupštini Grada Banja Luke i člana odbora PDP-a, Ivana Begića. Prijavu su podnijeli zbog kako kažu, “korištenja helikoptera u privatne svrhe”.

Begić je naveo da protiv njih podnosi kaznenu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te da je “njihova bahatost i bezobrazluk prevršila svaku mjeru.”

“Mi, narod Republike Srpske, plaćamo Dodiku vozikanja avionima i helikopterima, da bi on usput izmislivši službeni posjet, išao na zabavu kod svog, isto tako bahatog prijatelja Dragana Čovića”, rekao je Begić.

Dodao je kako Dodik helikopter koristi dok istovremeno zemlju uništavaju suše.

(SB)