Home Novosti BiH SKANDAL U BANJALUCI: Najavljen koncert Baje Malog Knindže u osnovnoj školi povodom...

SKANDAL U BANJALUCI: Najavljen koncert Baje Malog Knindže u osnovnoj školi povodom Dana državnosti Srbije, roditelji ogorčeni

Ako njegov partijski šef Milorad Dodik može Baju odlikovati Ordenom Njegoša za zasluge u kulturi, zašto mu Đajić ne bi mogao organizovati koncert u najvećoj školi u RS – komentariše jedna ogorčena majka.

“Koncert patriotskih pjesama i folklora, povodom Dana državnosti Srbije” – tako se zvanično zove događaj koji će se u subotu održati u sali Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici u Banjaluci.

Kako stoji na plakatu, ulaz je slobodan, a pokrovitelj koncerta je dr. Vlado Đajić, javnosti od ranije poznat kao predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, direktor UKC RS i stari organizator partyja za djecu i odrasle.

Rukovodstvo OŠ “Branko Radičević”, najveće osnovne škole u Republici Srpskoj, danas nije bilo dostupno za komentar, ali su se zato oglasili roditelji.

FOTO: DR. VLADO ĐAJIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Roditelji za portal Srpskainfo kažu da su ogorčeni organizovanjem ovakvog koncerta u prostorijama škole.

– Sramota, djeca nemaju gdje da rade fizičko, ali se zato sala galantno ustupa jednom šatorskom pjevaču koji se proslavio na zborovima – kaže jedan nezadovoljni otac.

Drugi se pita otkud Đajiću “pravo i nadležnost” da organizuje koncert i čijim parama plaća Baju, čiji honorari nisu nimalo naivni.

– Istina, ako njegov partijski šef Milorad Dodik može Baju odlikovati Ordenom Njegoša za zasluge u kulturi, zašto mu Đajić ne bi mogao organizovati koncert u najvećoj školi u Srpskoj – komentariše jedna ogorčena majka.

Čitalac Srpskainfo, koji ima dvoje djece, đaka OŠ “Branko Radičević” kaže da se i ranije u ovoj školi dešavalo svašta, ali da je ovo skandal bez presedana.
– Naravno, oni će se vjerovatno “vaditi” da je koncert u subotu, kad nema nastave, ali škola je uvijek škola. Što nisu nešto organizovali za djecu, da se druže, da uče kroz igru. Ovako očekujem da će u ponedjeljak nakon koncerta učitelji i nastavnici propitati djecu da provjere jesu li pažljivo slušali Bajine “lekcije” – kaže ovaj otac.

Inače, Mirko Pajčin, alijas Baja Mali Knindža, poznat je po pjesmama koje neki krste kao “patriotske”, a čiji su stihovi, na primjer “duni vjetre, malo preko jetre”, i “Moj je tata zločinac iz rata, a nema niko mu*a, da ga vodi do suda”, piše Srpskainfo.