Home Novosti BiH SKANDAL U GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZENICE: Koalicioni partneri SDP-a iz radikalne A-SDA...

SKANDAL U GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZENICE: Koalicioni partneri SDP-a iz radikalne A-SDA vrijeđali Komšića (VIDEO)

Koalicioni partneri Socijaldemokratske partije BiH iz A-SDA, pokušali su danas u Gradskom vijeću Grada Zenice, da ismijavaju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Naime, predsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Zenica Diana Bešić i pojedini vijećnici ismijavali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića zbog njegove česte i popularne uzrečice: “Ma hajte, molim vas”.

Ovim povodom danas se oglasio i Gradski odbor Demokratske fronte (DF) Zenica koji je stao u Komšićevu odbranu. Na 42. sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica, koja je održana 24. oktobra 2019. godine, predsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Zenica Diana Bešić (A-SDA), prilikom diskusije na četvrtoj tački Dnevnog reda – Autentično tumačenje članova 106. i 107. Poslovnika Gradskog vijeća, uzela je riječ i ismijala predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića kojeg je nazvala nelegitimnim političarem.

Inače, Diana Bešić je proteklih dana također bila predmet ismijavanja bosanskohercegovačke javnosti zbog toga što je na sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica umjesto riječi “povlaka” nekoliko puta uzastopno rekla “pavlaka”. Tako je Bešić na internetu prozvana “pola predsjedavajuća-pola pavlaka”.

“Ima jedan… ovaj… vodeći političar u našoj zemlji koji je legalan, ali nije legitiman, a njegov je komentar bio: ‘Ma hajte, molim vas’… A i moj je…”, rekla je Bešić.

Podsjećamo, Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) potpisala je prošle godine sporazum o sa SDP-om kroz podršku kandidatu te stranke Denisu Bećiroviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Sporazum su potpisali predsjednici stranaka Nermin Ogrešević i Nermin Nikšić u zgradi institucija BiH u Sarajevu. Domaćini ovog čina bili su državni parlamentarci A-SDA i SDP-a, Jasmin Emrić i Saša Magazinović, koji su tada u obraćanju medijima istaknuli odličnu saradnju ovih stranaka u Parlamentu BiH, te najavili njen nastavak, sada i putem podrške Bećirovićevoj kandidaturi.

(SB)