Home Novosti BiH SKANDAL U MOSTARU: Razbijen display sa porukama podrške generalu Armije RBiH Atifu...

SKANDAL U MOSTARU: Razbijen display sa porukama podrške generalu Armije RBiH Atifu Dudakoviću

Display sa kojeg su se posljednjih dana bile upućene poruke podrške generalu ARBiH Dudakoviću, razbijen je. Je li isti pogođen kamenom ili nekom drugom napravom za sada nije poznato, piše Hercegovina.info.

Prije nekoliko dana Dudaković je hospitaliziran u u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom, nakon čega su na displayu u Mostaru osvanule poruke podrške i njegove fotografije.

Povodom toga je stiglo i oštro saopćenje kluba vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću

“Klub vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje reklamiranje ratnog zločinca Atifa Dudakovića na video zidu u središtu Mostara. To je prst u oko hrvatskim žrtvama takozvane Armije BiH i vraćanje u prošlost uz otvaranje starih rana. Uzburkavanje i zatezanje međunacionalnih odnosa je skretanje s puta socijalne sigurnosti žitelja Mostara. Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Atifa Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. ožujka 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna. Ovakvi modeli ponašanja i spinova političkog Sarajeva neće proći u modernom europskom gradu za kakav se zalažemo”, saopćeno je tada.

Previous articleSKANDALOZNA IZJAVA DODIKOVOG POTRČKA: 1. mart može biti samo dan žalosti: Kakav je to praznik u pet i po kantona
Next articleSRAMOTNO: SPOMEN-PLOČA RATKU MLADIĆU godinama stoji na sarajevskim Vracama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.