Home Novosti SKANDALOZAN GOVOR VUČIĆA: “Milošević je najveći lider u istoriji Srbije, a u...

SKANDALOZAN GOVOR VUČIĆA: “Milošević je najveći lider u istoriji Srbije, a u Kninu se vijori šahovnica koje nikad tamo nije bilo”

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić danas je održao skandalozan govor u Kosovskoj Mitrovici.

Podsjetimo, Vučić je danas planirao održati “povijesni” govor u kosovskom selu Banje, ali taj posjet je otkazan nakon što su kosovski ratni veterani blokirali prometnice, a kosovska policija zaustavila je Vučića na putu prema tom selu.

Vučić se stanovnicima Banja obratio telefonom, a potom je održao skup u Kosovskoj Mitrovici koji je obilovao nizom skandaloznih izjava.

Srpski predsjednik Vučić tako se prisjetio notornog skupa na Gazimestanu na kojem je pred više stotina tisuća ljudi govorio ratni zločinac Slobodan Milošević, kojeg je Vučić opisao kao “velikog lidera”.

“Srbi su ginuli za Knin, Sarajevo i Prištinu”

“Prije skoro 30 godina, nedaleko odavde, stotine tisuća ljudi, a Slobodan Milošević je tada bio dovoljno velik da ih u tom broju okupi, na Gazimestanu, dočekalo je kraj njegova govora, čuvenog ili nečuvenog, ovisi o tome tko ga i kako tumači, sjećate li se kako? Pjevali su. I to zborno, sve te stotine tisuća, pjevali su vjerom i uvjerenjem, pjevali su zaneseni i poneseni, onu poznatu ‘Tko to kaže, tko to kaže, Srbija je mala”’, rekao je Vučić u Kosovskoj Mitrovici.

U toj se pjesmi spominju tri rata, rekao je Vučić, dodavši: “A onda smo ih imali još.”

“Ne svojom, ali ne isključivo i tuđom krivnjom. Službeno i neslužbeno, pomagali smo svojoj braći. Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo, za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo, u Sarajevu je broj Srba 50 puta manji od onog koji je bio, a u Prištini živi svega nekoliko Srba”, rekao je Vučić.

“Milošević je bio veliki srpski lider”

“Nema nas više ni na Kosovu polju gdje je mnogo toga počelo, i to ne zato što su Hrvati, muslimani ili Albanci bili jači i hrabriji od nas, već zbog toga što nismo razumjeli poziciju Srbije i svijeta, zbog toga što nismo shvatili da nismo sami na svijetu i da se bez svijeta ne može. Zbog toga što smo podcjenjivali sve druge i što nismo uspjeli računati. Zbog toga što smo uvijek vidjeli i slušali sebe, drugi nas nisu zanimali”, dodao je srpski predsjednik.

“Milošević je bio veliki srpski lider, namjere su mu svakako bile najbolje, ali su nam rezultati bili puno lošiji. Ne zato što je on to želio, već zato što želje nisu bile realne, a interese i težnje drugih naroda zanemarili smo i podcijenili. I zbog toga smo platili najvišu i najtežu cijenu. Nismo postali veći. Ili, bolje reći, nismo postali veći na onaj način na koji su neki to zamišljali. Danas, bez kapi krvi, bilo čije, jesmo”, rekao je Vučić.

“Albanci i Srbi danas ne znaju gdje su im granice”

Vučić je rekao da građanima želi omogućiti siguran život “na svojoj zemlji” i poručio da Srbi i Albanci danas ne znaju gdje su im granice “jer svi misle drukčije”.

“Hoću za vas osvojiti sva prava koja ima civilizirani svijet – slobodu i sigurnost, a ako zbog toga moramo učiniti kompromise uvijek ću to uraditi, ali nemojte to zvati pogrešnim imenom jer srpske sloge nema već šest stoljeća”, rekao je Vučić na skupu u Kosovskoj Mitrovici.

PROČITAJTE I: Kosovo: Albanci blokirali put kojim treba da prođe Aleksandar Vučić (VIDEO)

(SB)