Home Novosti BiH SKANDALOZAN ISTUP RIGIDNOG HRVATSKOG EUROPARLAMENTARCA: “Nedopustivo je da Bošnjaci i dalje biraju...

SKANDALOZAN ISTUP RIGIDNOG HRVATSKOG EUROPARLAMENTARCA: “Nedopustivo je da Bošnjaci i dalje biraju lažnog hrvatskog predstavnika u Predsjedništvo BiH..”

Kazao je kako je odluka Europskog vijeća veliki uspjeh i hrvatske diplomacije i rezultat zalaganja Vlade RH.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, Tomislav Sokol pozdravio je odluku Europskog vijeća o priznavanju statusa kandidata Bosni i Hercegovini te istaknuo da je ovo ohrabrenje BiH za nastavak izborne reforme koja je nužna za punu europsku integraciju zemlje.

“Pozdravljam odluku Europskog vijeća o priznavanju statusa kandidata Bosni i Hercegovini i izražavam zadovoljstvo što je ova odluka donesena samo dan nakon što sam na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta pozvao Europsku uniju na snažniju pristupnost u području jugoistoka Europe. Napominjem da su nedavne odluke visokog predstavnika (Christian) Schmidta kojima su nametnute izmjene izbornog zakonodavstva i Ustava Federacije BiH ohrabrujuće i vjerujem da su one pozitivno utjecale na donošenje današnje odluke o dodjeli kandidacijskog statusa BiH.

Međutim, sustavna reforma izbornog zakonodavstva koja će do kraja osigurati ravnopravnost hrvatskog naroda tek treba uslijediti i o njoj će ovisiti daljnja dinamika europskih integracija BiH. Kao što sam više puta istaknuo, nedopustivo je da Bošnjaci i dalje biraju lažnog hrvatskog predstavnika u Predsjedništvo BiH”, poručio je Sokol.

Kazao je kako je odluka Europskog vijeća veliki uspjeh i hrvatske diplomacije i rezultat zalaganja Vlade RH, saopćeno je iz EPP-a.

“Nemojmo zaboraviti da je Hrvatska oduvijek bila istinski zagovornik europskog puta BiH”, kazao je Sokol.

(SB)