Home Novosti BiH SKANDALOZAN ISTUP SAVJETNIKA SRBIJANSKOG MINISTRA ODBRANE: “Provjeriti da li je dječak bio...

SKANDALOZAN ISTUP SAVJETNIKA SRBIJANSKOG MINISTRA ODBRANE: “Provjeriti da li je dječak bio pod uticajem islamističkih organizacija” (VIDEO)

“Da li je ovo lice bilo indoktrinirano, da li je bilo pod uticajem određenih radikalnih islamističkih organizacija, to treba istraga da utvrdi.”

Nakon masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, brojni režimski mediji u Srbiji pokazali su koliko su opasni po srbijansko društvo, ali ne samo po srbijansko, već i po društva u regionu.

Jedan od tih medija je i televizija B92 koja je u svoj studio kao tzv. stručnog komentatora pozvala Miroslava Bjegovića.

Ko je Miroslav Bjegović?

Prema zvaničnoj biografiji, Miroslav Bjegović je profesor bezbjednosnih nauka i specijalista za terorizam i organizovani kriminal. Završio je Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju KOV 1993 u Beogradu. Specijalističke studije kontraterorizam i organizovani kriminal 2004. godine na Fakultetu političkih nauka, gdje je i magistrirao 2009. sa prosjekom 9,20. Doktorirao je 2012. godine.

Ono što je prešućeno u zvaničnoj biografiji je da je Bjegović bio oficir tzv. “vojske krajine” za vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku. Također, početkom ove godine, Bjegović je imenovan za specijalnog savjetnika ministra odbrane Republike Srbije Miloša Vučevića.

“Da li je (dijete) bilo pod uticajem određenih radikalnih islamističkih organizacija”
Da Bjegovića nijedna od ovih funkcija i titula ne obavezuje (ili je upravo suprotno?) vidjeli smo u njegovom nastupu u programu televizije B92, gdje je masakr u beogradskoj školi doveo u vezu sa “islamskom indoktrinacijom”

“Da u ovom slučaju ima osnovnih elemenata terorizma, apsolutno ima. Da li je ovo lice bilo indoktrinirano, da li je bilo pod uticajem određenih radikalnih islamističkih organizacija, to treba istraga da utvrdi. Više elemenata ukazuje da se ovde ne radi o običnom detetu, da se ovde ne radi o slučajnom masovnom ubistvu, nadam se će nam istraga dati više detalja, ali ako gledamo sve ono što se dešavalo u nekom širem okruženju po pitanju terorističkih akata ovakvih slučajeva je bilo već poprilično”, rekao je u eter ovaj beogradski profesor.