Home Novosti BiH SKANDALOZNE TVRDNJE ČOVIĆEVOG NOVINARA: “Ukoliko Hrvati to ne učine, pomoći će čovjeku...

SKANDALOZNE TVRDNJE ČOVIĆEVOG NOVINARA: “Ukoliko Hrvati to ne učine, pomoći će čovjeku koji čini sve da ih uništi…!”

“Neizlaskom na izbore Hrvati neizravno pomažu da Komšić, koji se bori za eliminaciju Hrvata kao političkog naroda u BiH, još četiri godine sjedi u Predsjedništvu”, kazao je Šutalo.

“Hrvati u BiH jedino masovnim izaskom na izbore 2. listopada mogu spriječiti ponovnu majorizaciju u izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH”, kazao je Milan Šutalo, glavni urednik portala “HMS” bliskog Draganu Čoviću i HDZ-u, gostujući u programu mostarske televizije “HB”.

On je kazao da glasajući za zajedničku kandidatkinju HNS BiH Borjanu Krištu, glasaju za vrijednosti koje i sami podržavaju, konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata u BiH.

“Neizlaskom na izbore Hrvati neizravno pomažu da Komšić, koji se bori za eliminaciju Hrvata kao političkog naroda u BiH, još četiri godine sjedi u Predsjedništvu”, kazao je Šutalo.

Rekao je da će u tom slučaju “na mjestima ambasadora BiH iz hrvatske kvote ponovo biti Komšićevi ljudi, i da će on učiniti sve da na čelu Vijeća ministara BiH u narednom mandatu ne bude kandidat stranaka koje dobiju podršku većine birača, već Hrvat koji će provoditi bošnjačku politiku”.

Osim toga, kazao je da će “hrvatskom komponentom Oružanih snaga i dalje će zapovjedati čovjek koji čini sve da Hrvate uništi kao politički narod”.

Previous articleDenis Bećirović poslao snažnu poruku: Režima se ni najmanje ne bojim, idem do kraja – Odlučno!
Next articleVUČIĆ ŠUTI, BRNABIĆKA U ŠOKU: “Ovo je najveći skandal u modernoj istoriji odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.