Home Archive SKANDALOZNE TVRDNJE PRVOG ČOVJEKA SNSD-a U SREBRENICI: Pavlović tvrdi da treba zaustaviti...

SKANDALOZNE TVRDNJE PRVOG ČOVJEKA SNSD-a U SREBRENICI: Pavlović tvrdi da treba zaustaviti bošnjačku memorijalizaciju Podrinja

Nove provokacije u Srebrenici!

Prvi čovjek SNSDS-a u Srebrenici sa mjestom stanovanja u Bajinoj Bašti, tj. u drugoj državi bi nešto da zaustavlja.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Radomir Pavlović pozvao je nadležne republičke organe i inspekcije da zaustave nelegalnu memorijalizaciju Srebrenice i cijelog Podrinja, koju razna bošnjačka udruženja i pojedinci sprovode nezakonito uzurpirajući zemljište i postavljajući takozvane hair česme i druga spomen-obilježja, piše RTRS.

Pavlović je rekao Srni da su pored puteva u srebreničkoj opštini i cijelom srednjem Podrinju nelegalno izgrađene brojne spomen-česme i obilježja na kojima ima i uvredljivih i neistinitih sadržaja, a koja ostaju da lažno svjedoče o događajima iz rata.

On tvrdi da je riječ o nezakonitom postavljanju tih obilježja, uglavnom na uzurpiranom zemljištu.

– To stvara ružnu sliku i predstavlja istorijsku neistinu o proteklom ratu jer se spominju samo bošnjačke žrtve, pa neupućeni stiču utisak da na ovom području nije bilo srpskog stradanja – iako je poznato da je u posljednjem ratu u srednjem Podrinju ubijeno i poginulo oko 3.500 Srba, od kojih su više od polovine bili civili – istakao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, osim uzurpiranja zemljišta za postavljanje bošnjačkih spomen-obilježja, na ovom području je sve češća bespravna sječa šume.

– Šuma se nelegalno siječe i u Nacionalnom parku “Drina” u kojem je prethodnih godina podignuto mnoštvo bošnjačkih spomen-obilježja, pa posjetioci i turisti pitaju da li je to memorijalni prostor ili nacionalni park – ukazao je Pavlović.

Pavlović je pozvao nadležne da zaustave ove nezakonite radnje, uklone neprimjerena obilježja, te spriječe krađu šume i uništavanje prirodnih bogatstava.