Home Novosti BiH Skandalozno: Bošnjačka djeca moraju obilježavati “srpsko jedinstvo”

Skandalozno: Bošnjačka djeca moraju obilježavati “srpsko jedinstvo”

Pedagoški zavod Republike Srpske izdao je naredbu direktorima svih osnovnih i srednjih škola da 15. septembra obilježe Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz napomenu da se radi o datumu bitnom za bh. entitet Republika Srpska i Srbiju, piše Faktor.ba.

– U Republici Srpskoj i Republici Srbiji se 15. septembra obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Navedenog datuma se obilježava i proboj Solunskog fronta, te je izabran i za obilježavanje ovih važnih tekovina koje za srpski narod predstavljaju sinonim slobode i nezavisnosti – navodi se u dopisu Zavoda.

Preporuka je da se u periodu od 7. do 15. septembra u svim školama posebna pažnja posveti sadržajima u vezi s “navedenim temama, te da se kroz niz aktivnosti u školama ožive sjećanja na historijske ličnosti i događaje koji su doprinijeli slobodi, nezavisnosti i jedinstvu srpskog naroda”.

Od direktora škola se traži da sve aktivnosti koje provedu “potkrijepe videozapisima, fotografijama, pisanim materijalima i likovnim radovima”.

Šta znači čas o “srpskom jedinstvu” za čisto bošnjačka odjeljenja u školama u Kozarcu, Kotorskom, Kamenici kod Teslića, Janji, za bošnjačku djecu u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku…

Na već viđenu diskriminaciju i apartheid, sada se otišlo i korak dalje, te se bošnjačkoj djeci nameće i srpsko jedinstvo, kao obavezna edukacija u okviru nastavnog plana i programa.

(Faktor.ba)

Previous articleOVO JE OTIŠLO PREDALEKO: Dodik se obrušio na reisu-l-ulemu Kavazovića – “On pokušava da se…”
Next articleSKANDALOZNE PORUKE IZ NJEMAČKE: Šta se govorilo o raspadu BiH na sastanku na kojem je prisustvovao i novi visoki predstavnik?
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.