Home Novosti BiH Skandalozno: Poslanici SDA u Parlamentu BiH glasali da su Đozo i Busuladžić...

Skandalozno: Poslanici SDA u Parlamentu BiH glasali da su Đozo i Busuladžić fašisti

Zastupnički dom državnog parlamenta usvojio je prije nekoliko dana Inicijativu kojom se od općina i gradova širom BiH traži da budu zamijenjeni nacistički i fašistički nazivi ulica, škola i drugih javnih površina.

U inicijativi se navodi da je na sramotu cijele Bosne i Hercegovine, svih njenih građana, te pogotovo lokalnih zajednica u kojim se takvi nazivi nalaze, da su ulice i druge javne površine nazvane po ljudima poput Mile Budaka, Draže Mihailovića, Osmana Rastodera, Rade Radića, Sulejmana Pačariza, Jure Francetića, Mustafe Busuladžića, Lorković-Vokića, Uroša Drenovića, Ive Zelenike Tovarnika, Dragiše Vasića, Avdage Hasića, Stevana Moljevića, Huseina Đoze, Đure Spuževića, Muhameda Panđe, Rafaela Bobana, Pavla Đurišića te mnogih drugih kolaboracionista.

Autor Inicijative Damir Arnaut je po ustaljenoj praksi među dokazane fašiste ubacio Huseina Đozu i Mustafu Busuladžića. Nakon usvajanja spomenute Incijative, Arnaut se hvali “da je Naša stranka uspjela nešto što niko ranije nije ni pokušao, a kamoli doveo do kraja”.

Zaista je neshvatljivo zašto su bošnjački poslanici, naročito oni iz SDA podržali inicijativu u kojoj se jasno ističe da su Mustafa Busuladžić i Husein Đozo fašisti i da su isti kao Draža Mihailović i Jure Francetić. Pristajanjem na ovu skandaloznu podvalu poslanici iz SDA su, svjesno ili ne, ponizili sve Bošnjake. Otuda toliko ushićenje Damira Arnauta, očito ni on ne može da vjeruje da su Denis Zvizdić, Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić, Safet Softić i Adil Osmanović svojim glasom potvrdili da su Đozo i Busuladžić “sramota cijele Bosne i Hercegovine” i da su bili na strani fašista.

(SAFF)

Previous articleŠOKANTNO: Januarski snijeg ponovo iznenadio nadležne službe u Srebrenici
Next articleObjavljena ratna fotografija članice novog Bidenovog tima ispred sarajevske džamije
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.