Home Novosti BiH SPEKTAKULARAN POČETAK SHOWA ZMBT: Dijete Srebrenice Sadik Hasanović je nova zvijezda bh...

SPEKTAKULARAN POČETAK SHOWA ZMBT: Dijete Srebrenice Sadik Hasanović je nova zvijezda bh estrade (VIDEO)

Sadik Hasanović iz Srebrenice, član poznate izvorno-narodne grupe “SATELITI”.Krenuo je sa muzikom od svoje 6.godine, uz svog babu poznatog po nadimku Muto i njegovom grupom.Sadik je krenuo muzičkim put uz nadu da svog babu i naslijedi, međutim kako je Sadik odrastao više se okretao narodnoj muzici,iako ima iza sebe nekoliko albuma sa izvornom grupom. Kao dječak od 6 godina imao je nastupe u Bosni ali i šire , najviše je volio kada gostuju u svom Podrinju.

Sadik Hasanović je bez sumnje jedan od najtalentovanijih vokala na ovim prostorima, a to dokazuje i učestvovanjem u jednom od najpoznatijih mmuzičkih takmičenja ZMBT show.U ovom takmičenju Sadik se plasirao u treći krug, odnosno u Top 30 kandidata.Sadik je osvojio velike ocjene žirija kao i srca publike širom Bosne i Hercegovine.

Pjevajući pjesme “Muharem Serbezovski – Za venčanim stolom ”, “Šerif Konjević- Nisam te ponizio” , i “Jašar Ahmedovski – Isplači se, biće ti lakše” ,Sadik je svojim interpretacijama naježio članove žirija , ali i brojne gledaoce ove popularne televizije.Kako se u ova tri kruga pokazao, dovoljno govore i komentari na društvenim mrežama, gdje mu pišu da je pokidao, zakucao, razvalio, itd, itd.

Vjerujemo da će u narednom predstavljanju široj javnosti biti još bolji i uvjerljiviji!
Pogledajte nastupe Sadika Hasanovića u emisiji ZMBT:

Sadik je prije ovog takmičenja učestvovao i u muzičkom natjecanju OTV televizije “Valentinove zvijezde”, gdje je napravio velike rezultate.

Želimo mu puno sreće u nastavku karijere,mlad je i vjerujemo da će daleko dogurati.

(Infosvijet.net)