Home Novosti BiH ŠPIRIĆ NAPAO BEĆIROVIĆA: “Ta vrsta ostrašćenosti i radikalizma koju Denis godinama pokazuje...

ŠPIRIĆ NAPAO BEĆIROVIĆA: “Ta vrsta ostrašćenosti i radikalizma koju Denis godinama pokazuje je poražavajuća…”

“Moguće je da je taj radikalni megafon muslimanske desnice Denis Bećirović odlučio ponovo da se kandiduje za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, pa na mržnji prema Srbima i svemu srpskom gradi sebi pozicije”, kaže Špirić.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da najnovije pisanije delegata u tom domu Denisa Bećirovića, koji se žali međunarodnoj zajednici na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuje da je ekstremni radikalizam prešao sa desne na lijevu stranu kada su bošnjačke stranke u pitanju.

“Optuživati Vučića da se miješa u unutrašnje stvari BiH i razvlašćuje Ustavni sud BiH pokazuju kako Bećirović ima ozbiljnih problema sa realnošću i objektivnim pristupom u političkom životu BiH. On da ne napiše pismo niko se ne bi sjetio ni da postoji, a ovog puta je temu dobro promašio jer su Vučić i Vlada Srbije dali više finansijske pomoći za pojedine opštine u Federaciji BiH nego ijedna vlast stranke kojoj Bećirović pripada”, izjavio je Špirić.

On je podsjetio da niko ne vidi “miješanje Srbije” kada šalje novac za škole, sportske dvorane, puteve i lijekove, ili kada vakcinišu stanovništvo BiH u jeku epidemije virusa korona, ali kada se prokomentariše aktuelno stanje BiH, i to sa pozicije države koja je garant Dejtonskog sporazuma “onda se kuka do UN-a”.

“Ta vrsta ostrašćenosti i radikalizma koju Bećirović godinama pokazuje je poražavajuća jer je riječ o mlađem političaru koji deklarativno pripada nekoj ljevici. On je više mržnje svojim pismima bez adrese posijao u BiH nego mnogi koji su pripadnici radikalnih stranaka i udruženja”, naglasio je Špirić.

Špirić je istakao je da je indikativno to što Bećirović, kao i većina bošnjačkih političara, stalno pravi poređenja sa ratnim devedesetim godinama prošlog vijeka i da je zato još važnije u vrijeme podignutih tenzija očuvati pozicije Republike Srpske koje su Dejtonskim sporazumom zagarantovane i koje, uostalom, sasvim legitimno zastupaju i Vučić i politika Vlade Srbije.

“Moguće je da je taj radikalni megafon muslimanske desnice Denis Bećirović odlučio ponovo da se kandiduje za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, pa na mržnji prema Srbima i svemu srpskom gradi sebi pozicije. Mržnja nikada nije ničemu dobrom vodila, posebno ne do pobjede, zato mu je bolje da pero više ne uzima u ruke. Dobro bi bilo da se u interesu budućnosti BiH bošnjačke političke partije ograde od ovakvih istupa”, poručio je Špirić.

Bećirović se oglasio pismom u kojem je Vučića optužio da se već mjesecima “neovlašteno i nepozvano miješa u unutrašnja pitanja” BiH i da pokušava da “negira konačne i obavezujuće odluke Ustavnog suda BiH o državnoj imovini”.

(SB)