Home Novosti BiH Sram vas bilo! Nikad veće poniženje!”: Pljušte reakcije nakon što je sarajevski...

Sram vas bilo! Nikad veće poniženje!”: Pljušte reakcije nakon što je sarajevski ‘O kanal’, “ekskluzivno” ugostio negatora genocida Borisa Malagurskog

Televizija O kanala ugostila je kontraverznog reditelja Borisa Malagurskog, koji je režirao sporni film “Republika Srpska borba za slobodu”. I dok Evropa zabranjuje emitiranje ovog filma, upravo je to uradio O kanal i oslobođenje omogućavajući promociju Borisa Malugorskog.

O kanal sa adresom u Sarajevu u svoje prostorije je ugostio Malagurskog gdje je za njih premijerno prikazao svoj film, a onda je uslijedio i intervju koji je najavljen kao ekskluzivni i koji je emitovan u programu isti dan, 10. Janaura, dan poslije sramne parade neustavnog Dana RS.

Kakvu su ekskluzivu dobili, najbolje pokazuju reakcije koje su uslijedile i prije njegovor emitiranja..Sram vas bilo!

Nikad veće poniženje.Dan nakon parade srama u istočnom Sarajevu u centru Sarajeva O kanal i oslobođenje ugošćuju režisera filma Borisa Malugorskog i promovišu Republiku srpsku i njenu borbu za oslobođenje.

Koje poniženje za žrtve najvećih zločina poslije drugog svjetskog rata ,koja sramota.,koje nepoštivanje ljudskog dostojanstva.Sram vas bilo. Deoborah Lipštad,profesorica moderne jevrejske historije i sudija Holokausta kaže:”negatori holokausta – genocida ne mogu ništa dokazati u vezi sa dokazanim činjenicama da se holocaust-genocid desio,kao zločin protiv čovječnosti ali negtori žele da ostvare legitimitet ravnoprvanog sagovornika da tako umanjuju ili relativiziraju zločin holokausta-genocida te da šire lažne priče kako bi oduzeli žrtvama pravo na istinu i pravdu, naveli su u saopćenju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida..

Peticiju protiv prikazivanja ovog filma potpisalo je više od 35.000 ljudi.

Mnogi savezi, udruženja, zajednice i nevladine organizacije pisali su pisma nadležnim institucijama kako bi se spriječilo prikazivanje ovog filma u Evropi, Australiji i Americi.

Međutim, upravo u Sarajevu desio se presedan.

Ne treba Sarajevu Dodik uz (kvazi) nezavisne medije! – poručila je novinarka i analitičarka Dženana Karup-Druško na ovu temu.

Čudo se desilo — gostovao na sarajevskoj televiziji! I što je najbitnije, novinari su pogledali film “Republika Srpska: Borba za slobodu” pre razgovora, pa smo mogli da pričamo o konkretnim činjenicama. Čim je objavljeno da ću govoriti na O KANAL, novinar koji me je ugostio postao je meta pretnji na društvenim mrežama, koje najoštrije osuđujem, poručio je Malagurski.

source/press