Home Novosti SRAMNO PRAVDANJE PREMIJERKE SRBIJE: “To nisam čula kao nešto što je upućeno...

SRAMNO PRAVDANJE PREMIJERKE SRBIJE: “To nisam čula kao nešto što je upućeno Srbiji!”

SRAMNO PRAVDANJE PREMIJERKE SRBIJE: Navodi Borrella o veličanju genocida i zločina nisu upućeni direktno Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Bruxellesu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promjenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o izjavama visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i sigurnosti Josepa Borrella o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i deo evropskih vrednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Metsole u Bruxellesu otkako je postala predsjednica Evropskog parlamenta bio sa srbijanskom delegacijom.

(SB)