Home Novosti BiH Sramotne objave Ivana Crnjca, novinara zaposlenog na državnoj televiziji BiH

Sramotne objave Ivana Crnjca, novinara zaposlenog na državnoj televiziji BiH

Ivan Crnjac, novinar na Radio televiziji BiH, nerijetko objavljuje statuse na svom Twitter profilu.

Crnjac radi na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine, gdje sudeći prema komentarima koje objavljuje ne poštuje državu u kojoj živi i radi.

Poznato je da inklinira stranci HDZ-a i objavljuje ultranacionalističke tekstove.

U posljednjim sramotnim objavama istakao je i kako je Edin Džeko, bosanskohercegovački nogometaš zapravo Hrvat i da u Bosni i Hercegovine “treba štiti samo interes Republike Hrvatske”.

“Ljude koji imaju hrvatsko državljanstvo. I to je to. To trebaju radit gorljivo. I prijetit bošnjačkim vlastima. Nećete u EU dok nam ne riješite Izborni zakon. A mogli bi vam uvesti i vize malo jer za**avate državljane članice EU i NATO saveza. Al jok. Oni će se baviti Dodikom…”, piše između ostalog Crnjac na svom Twitter profilu.

Tužno je da jedan mlad i školovan čovjek u Bosni i Hercegovini, zaposlen u državnom mediju zagovara ideje protiv države Bosne i Hercegovine. Nužno je više puta naglasiti novinaru Ivanu Crnjacu da je Bosna i Hercegovina država svih građana koji u njoj žive i osjećaju je svojom, dakle ona nije ni hrvatska ni srpska, već bosanska i pomalo je tužno da se to mora uvijek i iznova objašnjavati!

Najmanje što BHRT može napraviti jeste da sankcioniše ovakvog novinara.

U nastavku pročitajte neke od twittova koji je Ivan Crnjac objavio na Twitter profilu.

(Radio Sarajevo)