Home Novosti BiH SRAMOTNE PRIJETNJE ZUKANU HELEZU: “U pravilu ti koji najgnusnije vrijeđaju mene i...

SRAMOTNE PRIJETNJE ZUKANU HELEZU: “U pravilu ti koji najgnusnije vrijeđaju mene i članove moje porodice pozivaju se na vjeru na islam na uzvišenog Allaha….”

“Posebno mi teško pada što svoju mržnju crpe iz vjere kako je oni vide i doživljavaju, jer dolazim iz porodice koja je u vjeri i koja vjeru prakticira iz potpuno drugih uvjerenja”, poručio je Helez.

Čan Predsjedništva SDP-a Zukan Helez objavio je da su mu počele stizati prijetnje jer bi mogao biti jedan od ministara ove stranke. Poručio je da zna odakle stižu porijetnje i da se ne boji.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Mediji su prije 3 dana javili da sam ja jedan od kandidata za ministra u Vijeću ministara BiH.

Nisam mogao ni sanjati koliko reakcija će izazvati ta vijest na društvenim mrežama.

Čim je vijest objavljena krenuli su napadi i uvrede na mene i na članove moje porodice.

Kada sam ulazio na profile onih ljudi koji mi prijete ubistvom, psuju i vrijeđaju moju porodicu uvijek sam nailazio na slične slike na profilima tih osoba.

Ikonografija jedne stranke, stranka koja bi nakon više decenija vladavine u BiH mogla ostati izvan vlasti na državnom i federalnom nivou. Pretpostavljate da se radi o SDA i njenim članovima i simpatizerima koji vjerovatno ostaju bez raznih benefita. U tim benefitima su godinama uživali.

U pravilu ti koji najgnusnije vrijeđaju mene i članove moje porodice pozivaju se na vjeru na islam na uzvišenog Allaha.

Posebno mi teško pada što svoju mržnju crpe iz vjere kako je oni vide i doživljavaju, jer dolazim iz porodice koja je u vjeri i koja vjeru prakticira iz potpuno drugih uvjerenja.

Moram uputiti tim, kako ih danas nazivaju “botovima”, poruku da sačekaju da prihvatim tu poziciju ministra da prate moj rad pa tek onda komentarišu. Druga moja poruka tim “patriotima” koji uz “ustaše” “četnike” sad napadaju nas i nazivaju nas “izdajnicima” da ih se ne bojim, da sam branio ovu državu i da u ovoj državi moja porodica obitava skoro 1.000 godina.

Njima preporučujem da počnu konačno nešto da rade i da žive od svog rada, a da ne čekaju da im neko dodjeli neku sadaku.

Na njihovu žalost BiH nikad neće biti onakva kakvu je oni vide ona će biti antifašistička (odmah nije njihova) multietnička (sto im također ne odgovara) biti će dio evropske porodice, a neće joj biti idoli Iran Afganistana Rusija i drugi antidemokratski autoritativano režimi.U komentaru objave možete vidjet kakave prijetnje, uvrede i psovke svakodnevnom primam ja i moja porodica, poručio je Helez.

(SB)