Home Archive Sramotne provokacije predsjednika Srbije: Vučić čestitao Handkeu: ”Sada s Ivom Andrićem slavimo...

Sramotne provokacije predsjednika Srbije: Vučić čestitao Handkeu: ”Sada s Ivom Andrićem slavimo još jednog dobitnika Nobelove nagrade”

Srbija vas smatra pravim prijateljem i slobodno ću vam reći da doživljavamo vašu Nobelovu nagradu kao da ju je osvojio jedan od nas, napisano je u čestitci Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije upućenoj austrijskom piscu Peteru Handkeu

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije čestitao je večeras austrijskom piscu Peteru Handkeu, negatoru genocida počinjenog u ”zaštićenoj zoni u UN-a” Srebrenici 1995. godine, povodom dobijene Nobelove nagrade za književnost.

“Dragi prijatelju, primite moje najiskrenije čestitke. Kao dobitnik Nobelove nagrade upisani ste u Besmrtne. Ova nagrada je nagrada za vaše izvanredno književno djelo, za vaše znanje i kreativnost, ali i za bez premca moralne kvalitete, hrabrost i dostojanstvo, da se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca. Srbija vas smatra pravim prijateljem i slobodno ću vam reći da doživljavamo vašu Nobelovu nagradu kao da ju je osvojio jedan od nas. Sada s Ivom Andrićem slavimo još jednog dobitnika Nobelove nagrade. Nadam se dragi prijatelju, vašoj uskoro posjeti Srbiji”, navodi se u Vučićevoj čestitci Handkeu, koji je i tokom ratnih 90-ih godina prošlog vijeka podržavao Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije te haškog optuženika za ratne zločine.

(FACE TV)