Home Archive SREBRENICA: Ahmetović i Čivić s povratnicima razgovarali o problemu koji im je...

SREBRENICA: Ahmetović i Čivić s povratnicima razgovarali o problemu koji im je donio Nacionalni park Drina

Poslanici Ahmetović i Čivić su obećali da će informirati entitetske i državne institucije i da će se lično uključiti u rješavanje problema koji svaki dan izaziva sve veću pažnju i probleme za povratnike Bošnjake

 

 

Na sastanku koji je danas održan državni poslanik Sadik Ahmetović i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nedim Čivić saslušali su povratnike u Srebrenicu i njihove probleme. Prema riječima povratnika, za naredni period je najavljeno postavljanje granica Nacionalnog parka Drina i rampi na svim putnim prilazima gdje uglavnom žive Bošnjaci koji će se naći u vrlo nepovoljnoj situaciji zajedno sa svojim porodicama kada je u pitanju samo kretanje i obrada poljoprivredne kućne imovine.

Poslanici Ahmetović i Čivić su obećali da će informirati entitetske i državne institucije i da će se i oni lično uključiti u rješavanje ovog problema koji svaki dan izaziva sve veću pažnju i probleme za povratnike Bošnjake.

Poziv poslanicima su uputili povratnici tri mjesne zajednice sa područja opštine Srebrenica čija je kompletna imovina obuhvaćena prostorom koji je Vlada RS-a ograničila Nacionalnim parkom Drina. Po zakonu Nacionalni park obuhvata ogroman prostor koji u najvećoj mjeri obuhvata imovinu povratnika Bošnjaka koji se u strahu da im pravila i propisi iz zakona onemogućuju bavljenje poljoprivredom i uživanjem svoje kućne imovine od koje hrane svoje porodice.

 

 

OSLOBOĐENJE PORTAL