Home Novosti BiH ŠTA SE DEŠAVA U BRATUNCU? Uništena im bašta ugostiteljskog objekta “Korzo”

ŠTA SE DEŠAVA U BRATUNCU? Uništena im bašta ugostiteljskog objekta “Korzo”

Mi plaćamo poreze, radnici su nam prijavljeni, doprinosimo državi i tražimo zaštitu, nismo jedini slučaj, rekao je Merdžić

Berizu Merdžiću, povratniku u Bratunac, u noći sa petka na subotu nepoznata osoba je uništila baštu ugostiteljskog objekta “Korzo” te pričinila značajnu materijalnu štetu na objektima u njegovom dvorištu.

Kako je rekao za portal “Avaza” uništen mu je i automobil te su postavljene plinske boce ispred ulaza u kuću.

– To se desimo preksinoć. Nismo ništa čuli, nego ujutro kada samo krenuli oda otvorimo radnju vidjeli smo nered. Na ulazu su nam postavili gajbe i betonski blokovi. Ovo nije prvi napad na mene i porodicu. Napadnuti smo i prije nekoliko mjeseci. Sve sam prijavio policiji, ali još niko nije priveden – rekao je Merdžić.

Dodaje da su, uprkos svemu, odlučili živjeti u Bratuncu i pokazati da je suživot moguć.

– Mi plaćamo poreze, radnici su nam prijavljeni. Doprinosimo državi i tražimo zaštitu. Nismo jedini slučaj. Nismo došli da odemo odavde, nego da živimo. Je li treba nešto drugo da se desi, pa da bude neke reakcije. Treba bolju zaštitu pružiti povratnicima i ne osjećamo se sigurno. Sa komšijama imamo odlične odnose, i s njima nam je lijepo – dodao je Merdžić.

Porodica Merdžić se nakon rata vratila u Bratunac, gdje razvija porodični biznis kroz ugostiteljstvo.

Ističu da ih zastrašivanja neće pokolebati i da će nastaviti raditi.

Napad je prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, a od istražnih organa traži da sankcioniraju počinitelje.

(Avaz / ZASREBRENICU.ba)