Home Novosti BiH ŠTA SE DOGAĐA S MILANOM TEGELTIJOM: Dodikov savjetnik doživio novi debakl pred...

ŠTA SE DOGAĐA S MILANOM TEGELTIJOM: Dodikov savjetnik doživio novi debakl pred kamerama, pogledajte kako je sumanuto mahao rukama, gledao u prazno i baljezgao gluposti… (VIDEO)

Zanimljivo je bilo neobično ponašanje Dodikovog savjetnika Milana Tegeltije pred kamerama.

Potvrđivanje optužnice protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića bila je tema emisije Drugi ugao na RTRS-u, Javnom servisu pod kontrolom Dodikovog režima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je optužnica namjerno potvrđena dan pred najavljeni dolazak Christiana Schmidta u taj bh. entitet.

– Podizanje optužnice poklopilo se sa sutrašnjim “desantom” nelegitimnog visokog predstavnika u Srpsku, koji ima namjeru da održi sastanke i uđe u neke institucije, a neće ući, kazao je Stevandić.

On je poručio da će u ovom pokušaju uklanjanja legitimno izabranog predsjednika Srpske čitava Republika stati iza njega.

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Milan Tegeltija naveo je da podizanje i potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature i ugnjetavanja RS-a i njenog naroda.

– Ovo je diktatura. Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran i na osnovu tog zakona da se sudi onima koji su izvršavali svoju ustavnu obavezu, kazao je Tegeltija.

No, zanimljivo je bilo neobično ponašanje Dodikovog savjetnika Milana Tegeltije pred kamerama.

Na trenutak bi Tegeltija izgledao umorno, zurio u jednu tačku i govorio nerazgovijetno i nepovezano…

A samo nekoliko trenutaka kasnije uslijedila je dramatična promjena raspoloženja, sumanuto mahanje rukama, mrmljanje i potpuno nevjerovatno ponašanje.

Previous articlePROCURILI DOKUMENTI KOJI SVE OTKRIVAJU: Ruski obavještajac Anton Sokolov diplomatski status u BiH je stekao tokom mandata Elmedina Konakovića!
Next articleIPAK NEĆE U RS! Šmit otkazao sastanak s Durakovićem u Banjoj Luci
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.