Home Novosti BiH Stanivuković: Ne podržavam i ne poštujem Šmitove nametnute odluke

Stanivuković: Ne podržavam i ne poštujem Šmitove nametnute odluke

Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone, rekao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

– Uvijek sam za dijalog ako je on moguć. Ali ako dođete u poziciju da vam neko nameće odluke, onda tu očigledno nema prostora za dijalog i dogovor. Ne podržavam nametnute odluke Kristijana Šmita, niti poštujem njegove nametnute zakone – napisao je Stanivuković na svom Twitteru.

Odbrana RS

Stanivuković kaže da je jedini organ koji ima legitimitet za donošenje zakona u RS Narodna skupština RS.

– Iako mnoge odluke Narodne skupštine RS nisu ispoštovali oni koji su ih predlagali i usvajali, ja ću i dalje raditi ono što je moja dužnost. Banja Luka mora biti jedinstvena u odbrani RS i njenih nadležnosti bez obzira na različite političke stavove – dodaje on.

Stanivuković kaže da njegova politička neslaganja s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i premijerom RS Radovanom Viškovićem nisu i ne mogu biti iznad interesa RS i Banje Luke.

Političke razlike

– Јa sebi neću nikad dozvoliti da mi političke razlike zamagle vid i skrenu me s puta institucionalne odbrane RS – kaže Stanivuković, piše RTRS.

Kako on dodaje, Banja Luka svim svojim kapacitetima brani i branit će nadležnosti Narodne skupštine RS.

– Banjaluka svim svojim kapacitetima brani i branit će nadležnosti Narodne skupštine RS, imovinu RS, svih naših načela, principa i sloboda i svega onog što su naši borci izborili, za šta je i moj stric dao život – zaključuje Stanivuković.