Home Novosti BiH STARINSKO JELO NAŠIH NANA: NAPRAVITE KADUN BUTIĆE ZA IFTAR ILI SEHUR

STARINSKO JELO NAŠIH NANA: NAPRAVITE KADUN BUTIĆE ZA IFTAR ILI SEHUR

Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale – pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Oglas - Advertisement

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena – pa računajte i na to.

Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.

Za kadin butiće će vam trebati:

-500 grama mljevenog junećeg mesa

-50 grama riže

-glavica luka

-malo bijelog luka

-so

-biber

Sos se posebno pravi.

Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.

Prijatno!