Home Novosti BiH Stevandić: Protiv RS-a se sprema “kabulski scenario”

Stevandić: Protiv RS-a se sprema “kabulski scenario”

Prva “šajkača” RS-a zakukala…

On smatra da je bilo potrebe da se donese ovaj zakon, kako bi srpski narod konačni shvatio ko je i šta je
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, izgleda kao da boluje od paranoje ili neke druge slične bolesti, pa vidi neke stvari tamo gdje ih i nema. Iako se u izmjenama Krivičnog zakona kojima se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina, koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko ni na jednom mjestu ne navodi bilo koji narod u BiH, Stevandić je negdje u tekstu pronašao Srbe.

On je izjavio da je svaki stanovnik Republike Srpske ugrožen od Tužilaštva BiH, jer je nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o kažnjavanju “negiranja genocida” direktno usmjeren na njih.

– Međunarodna zajednica je, kako kako kažu u SDA zajedno s njima donijela taj zakon, kao vid pritiska na Republiku Srpsku, i ovde se ne radi o osuđivanju zločina, već je usmjereno direktno protiv Republike Srpske, te da se sprema svojevrsni “kabulski scenario”, rekao je Stevandić, prenosi Srna.

On smatra da je, na neki način, bilo potrebe da se donese ovaj zakon, kako bi srpski narod konačni shvatio ko je i šta je, i koja je njegova pozicija u BiH, “jer mi smo prije svega državljani Republike Srpske”, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Stevandić je dodao da taj Inckov zakon ima svrhu da i u nekoj budućnosti natjera Srbe da ćute na neke optužbe, što se neće desiti, jer i po Ustavu i po evropskim konvencijama, svi imaju pravo na slobodu izražavanja.

– Planovi nekih ekstremista, poput Bakira Izetbegovića, mogu se samo njemu obiti o glavu, jer je u svom pokušaju destrukcije RS, naišao na jedinstvo srpskog naroda, i njegove dalje akcije mogu samo dovesti u pitanje status BiH, naglasio je Stevandić.

(Oslobodjenje / ZS)

Previous articleIVANA MARIĆ OGOLILA SVE DO KRAJA: “Njima to očito ne smeta, jer važnije je prijateljstvo Čović-Dodik od…”
Next articleREUF BAJROVIĆ POMNOŽIO PREDSJEDNIKA SRBIJE SA NULOM: “Aleksandar Vučić je pokazao svoje pravo lice, nije se promijenio. On je bio i ostao onaj isti iz 90-ih”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.