Home Archive Strašno! Djeca veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici

Strašno! Djeca veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici

U osnovnoj školi u Srebrenici danas je proslavljena krsna slava Svetog Save nakon čega su se svojim četničkim obilježjima na društvenim mrežama pohvalila djeca koja su učestvovala na svečanosti, piše preporod.info

Djeca srebreničkih imama nisu prisustvovala ovoj svečanosti.

-Diskriminacija je neprihvatljiva po bilo kojoj osnovi, a pogotovo na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Stoga naša djeca neće biti prisutna na današnjim svečanostima, a na ostalim roditeljima je da odaberu hoće li im djeca ići na današnji i slične događaje-poruka je srebreničkih imama, čija djeca pohađaju Prvu osnovnu školu u Srebrenici.

Kako je svečanost protekla možete vidjeti na priloženoj fotografiji sa današnje proslave u osnovnoj školi, iz učionice pravoslavne vjeronauke, objavljenoj na društvenim mrežama.

Tim povodom ponovo smo kontaktirali glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damira Peštalića:

– Upravo zbog ovakvih i sličnih istupa koji se ponavljaju godinama upozoravali smo na sve veću popularnost veličanja zločinaca i vrijeđanja žrtava genocida. Nemoguće je da direktor, pedagog i psiholog škole ne prate šta učenici rade po društvenim mrežama – kaže Peštalić za Preporod.info.

On je izrazio svoju zabrinutost za ovakva ponašanja koja plaše bošnjačku djecu u Srebrenici.

– Pozivamo nadležne institucije da spriječe i kazne odgovorne za današnje istupe u školi u Srebrenici, kojima se veličaju oni koji su počinili genocid u Srebrenici-kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić.