Home Novosti BiH SVE JE BILA VELIKA PREVARA I JOŠ VEĆA LAŽ: Pogledajte kako je...

SVE JE BILA VELIKA PREVARA I JOŠ VEĆA LAŽ: Pogledajte kako je Mirko Šarović pred svima u NSRS-u obrukao Milorada Dodika (VIDEO)

Nakon uvodnih riječi, predsjednik SDS-a Mirko Šarović se na današnjoj sjednici Narodne Skupštine RS-a obratio direktno članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Referirajući se na zaključke sa prethodne sjednice NSRS i opetovane udare Dodika na institucije BiH i prijetnje da će ih “spustiti” sa nivoa BiH na nivo RS-a, Šarović je podsjetio Dodika na neprincipijeno ponašanje zvaničnika njegove partije i glasanje u Vijeću ministara koje suštinski odudara od javno proklamovanih stavova.

“U decembru mjesecu bile su dvije sjednice Savjeta ministara BiH. Od toga je jedna bila redovna. Da li nas je neko pitao za to, kao nekoga ko je dio zajedničkog dogovora.

Vi treba da znate, da je bilo ukupno 27 tačaka, sve odluke su donesene jednoglasno i za svaku odluku glasali su predstavnici iz RS-a. Mi nemamo povratnu informaciju ko je taj koji tumači zaključke NSRS, da nije možda Čubrilović dao saglasnost za ove odluke.

Od tih 27 odluka, jedna se odnosi na Tužilaštvo BiH i tom tužilaštvu je izdvojeno 450 hiljada KM do kraja prošle godine. Za podršku Tužilaštvu BiH, instituciji o kojoj ste vi ovdje raspravljali da je institucija koju treba ukinuti i prenijeti na nivo RS-a, ali su predstavnici za nju izdvojili 450 hiljada KM”, rekao je Šarović i time dokazao da su svi istupi lidera SNSD-a bili velika obmana.

(SB)