Home Novosti BiH SVE JE GOTOVO: CIK BiH objavio prve preliminarne rezultate ponovljenih izbora u...

SVE JE GOTOVO: CIK BiH objavio prve preliminarne rezultate ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju

Članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine na pres-konferenciji koja je upriličena tačno u ponoć, objavili su preliminarne rezultate ponovljenih izbora koji su održani u Srebrenici i Doboju.

Prema trenutnim podacima, u Doboju za gradonačelnika vodi kadar SNSD-a Boris Jerinić, dok će Srebrenicu, po svim prilikama, i dalje voditi Mladen Grujičić.

Najprije je predsjednik CIK-a Željko Bakalar podsjetio da su biračka mjesta zatvorena u 19 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja zatvorena poslije tog termina.

Ističe da su tokom dana redovno dobijali informacije od MUP-a RS prema kojima nije bilo propusta ili dešavanja koja bi ukazivala na kršenje izbornog procesa. Zabilježeno je samo jedno kršenje javnog reda i mira.

– Za gradonačelnika Doboja obrađeno je 96 od ukupno 106 biračkih mjesta i po ovim rezultatima Boris Jerinić iz SNSD-a osvojio je 19.148 glasova ili 67,44 posto. Srđan Todorović je dobio 4.645 glasova, tj. 16,36 posto, a Cvijan Filipović 4.600 glasova, tj. 16,20 posto. Mladen Grujičić je u Srebrenici dobio 5.189 glasova ili 67,62 posto glasova, Alija Tabaković 2.433 glasa, tj. 31,70 posto, Mile Janjić osvojio je 28 glasova, što je 0,36 posto, te Aleksandar Simić 24 glasa, što je oko 0,31 posto kazao je Bakalar.

Podsjetimo, u nedjelju su na 89 biračkih mjesta održani ponovni izbori za gradonačelnika Doboja i Skupštinu grada Doboj i na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama) za načelnika općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica.

Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 posto. Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica bit će naknadno objavljen.

(SB)

Previous articleDESANT NA DOBOJ I OMILJENI STIHOVI ZLOČINCA RATKA MLADIĆA: Pogledajte kako je Gorica Dodik proslavila pobjedu SNSD-a na ponovljenim izborima
Next articleSadik Ahmetović za “Avaz”: Da su izbori bili demokratski probosanske stranke bi imale načelnika i većinu u SO Srebrenica
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.