Home Novosti SVI ČEKAJU REZULTATE SASTANKA: Predstavnici i lideri bh. stranaka s čelnicima inicijative...

SVI ČEKAJU REZULTATE SASTANKA: Predstavnici i lideri bh. stranaka s čelnicima inicijative u Srebrenici (FOTO)

U BKC-u Srebrenica u toku je sastanak predstavnika probosanskih stranaka s čelnicima inicijative „Moja adresa Srebrenica“, a nakon tog sastanka, bit će održana pres-konferencija.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, potpredsjednik SDA Edin Ramić, predsjednik PDA Mirsad Kukić, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i predstavnici Općinskog odbora SBB-a danas su u posjeti općini Srebrenica kako bi pružili podršku čelnicima inicijative „Moja adresa Srebrenica“.

Oni su prvo posjetili Memorijalni centar Potočari – Srebrenica i položili cvijeće na spomen-obilježja i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast svim nevino ubijenim žrtvama genocida iz jula 1995. godine. U BKC-u Srebrenica u toku je sastanak predstavnika probosanskih stranaka s čelnicima inicijative „Moja adresa Srebrenica“, a nakon tog sastanka bit će održana pres-konferencija.

Podsjećamo, ovaj sastanak je znak podrške probosanskih stranaka inicijativi „Moja adresa Srebrenica“ zbog bojkota izbora koji su zakazani za nedjelju, 21. februara 2021.godine.

(SB)