Home Novosti BiH TAKO STOJE STVARI: “RS ne može da bude nezavisan; Okupljanja iza koje...

TAKO STOJE STVARI: “RS ne može da bude nezavisan; Okupljanja iza koje stoji vlast, za osnovni cilj ima izazivanje…” (VIDEO)

HLADAN TUŠ ZA MILORADA/ Obijena žalba, Dodiku će se suditi u Sarajevu
HLADAN TUŠ ZA MILORADA/ Obijena žalba, Dodiku će se suditi u Sarajevu

(…) tenzija i podizanje uloga u igri, koju igra sa koalicionim patnerima na nivou BiH.

Politička prepucavanja i podizanje tenzija imaju za cilj skretanje pažnje sa stvarnih problema. Odbrana Republike Srpske je odbrana njenih institucija i nadležnosti, a prije svega odbrana njenog naroda, istaknuto je u emisiji “Izazovi” BN TV.

Okupljanja iza koje stoji vlast Republike Srpske, pod nazivom “Granica postoji”, za osnovni cilj ima izazivanje tenzija i podizanje uloga u igri, koju igra sa koalicionim patnerima na nivou BiH, smatra politolog Velizar Antić.

“Priča o nezavisnosti RS-a traje više godina”, kaže Antić: “Ovdje se radi o igranju sa emocijama naroda i skrivanju pravog stanja stvari. Pravo stanje stvari je da u ovom trenutku niti RS može da bude nezavisan u ovim turbulentnim vremenima na globalnom planu niti je vrijeme za tako nešto. Mislim da je to igranje sa emocijama naroda i jednostavno podgrijaanje i održavanje vlasti na ovom stepenu na kom se nalaze. To je na neki način i preizborna kampanja, tako da ima tu svega. a najmanje iskrenosti.”

“Odbrana RS-a za mene je odbrana njenih institucija i nadležnosti, a prije svega odbrana njenog naroda”, kaže politolog Ana Rajić: “Složićete se da se narod u RS-u susreće sa brojnim svakodnevnim problemima, mladi ljudi masovno odlaze, a odlaze i cijele porodice. Za mene je to vitalni nacionalni interes na čemu je aktuelna vlast na čelu sa SNSD-om apsolutno zakazala i ne vodi računa o tim pitanjima. Složićete se da uzalud nama institucije ukoliko nemamo narod, uzalud nam škole ukoliko nemamo djecu i zgrade bolnica ukoliko nemamo ljekare”, kaže Rajićeva.