Home Novosti BiH TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo Mirsad Pindžo, savjetnik ministra vanjskih poslova BIH

TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo Mirsad Pindžo, savjetnik ministra vanjskih poslova BIH

Večeras je u Sarajevu u 61. godini života preminuo Mirsad Pindžo. Ova informacija potvrđena je za Vijesti.ba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Pindžo je inače bio savjetnik ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

“Nekoliko zadnjih mjeseci radio sam i dijelio ured sa mojim Mirsom. Ušli smo srcem u taj novi projekat i vrlo brzo smo postali prijatelji. Učio sam od njega i divio se njegovom znanju i iskustvu.

Postidio bi me svaki put svojim odnosom prema našoj Bosni i Hercegovini. Mirsad je bio jedan od najboljih sinova ove naše domovine. Pošten, sposoban, iskusan, vrijedan, spreman na žrtvu, spreman za borbu protiv vidljivih i nevidljivih zala kako bi svima bilo bolje. Posebno sam uživao slušajući njegove životne priče, sve bitke koje je uspješno okončao. Bio je voljeni narodni vođa, nemilosrdni borac za pravdu kakvog je teško zamjeniti.

Svi smo od Allaha i Njemu se vraćamo. Neka ti je rahmet naš sultane”, naveo je na Facebooku njegov kolega iz MVP BiH Amel Kovačević.

U prethodnim mandatima bio je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, a do prošlih Općih izbora u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Jedan period obnašao je i funkciju direktora Kantonalne javne ustanove “Odgojni centar Kantona Sarajevo”.

Pindžo je rođen u Trnovu 1962. godine.