Home Novosti BiH U BERIZOVOJ AŠČINICI TRAŽIO SVINJSKI BUREK I OD ŽENE DA SKINE MARAMU!...

U BERIZOVOJ AŠČINICI TRAŽIO SVINJSKI BUREK I OD ŽENE DA SKINE MARAMU! POVRATNICI U BRATUNCU BORE SE S ONIMA KOJI SIJU MRŽNJU

Kako žive povratnici u Srebrenici, Vlasenici, Bratuncu i drugim okolnim mjestima, znano je samo njima. Dosta toga će, strahujući za svoju sigurnost, prešutjeti jer valja opet, reče nam jedan od povratnika, okonačiti u mjestu među onima koji ih ni danas ne vole samo zato što su druge vjere. A, baš zbog toga su im činili genocid, ubijali, klali, silovali, protjerivali.

Prije nekoliko dana brutalno je pretučen maturant. Maloljetnik. I on se drugačije zvao. Mržnjom natopljene glave onih koji su ga unakazili osjetio je nažalost i taj dječak baš kao i hiljade onih koji se zvaše kao on krvave 1995.godine.

U Bratuncu se i dalje dešavaju nemili incidenti. Puni mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berizu Merdžiću, tamošnjem uglednom vlasniku aščinice “Korzo’, prijetio je vlasnik susjednog ugostiteljskog objekta. Provocirao po nacionalnoj osnovi.

Mještani tog kraja pružili su punu podršku Berizu očekujući od policijskih i pravosudnih organa da konačno zaustave zastrašivanje i premlaćivanje Bošnjaka tog kraja.

Povodom napada i prijetnji našem bratu od strane Kire, -mi poručujemo da nas nestat neće i da, nit ćete nas uplašiti niti bilo šta – stojimo kao jedan i branimo svoje.

Žalosno je da u ovom vremenu ovakve stvari se dešavaju.

Navedeni je tokom cijelog dana prijetio i čak pokušao da skine maramu gošći u lokalu te tražio “svinjski burek” znajući o kojen lokalu se radi.Tako je provocirao. Navedeni je prijetio smrću te smo navedeno uredno prijavili. Podnesena je krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti – stoji u objavi na Facebooku kojom su ovi momci jasno dali do znanja onima koji siju mržnju da ih neće uplašiti, a kamoli ponovo otjerati sa njihivih ogništa.

(A. Saletović / Hayat.ba)

Previous articleTEŽAK DIPLOMATSKI PORAZ ČOVIĆA, PLENKOVIĆA I ZOVKO U ROTTERDAMU: “Legitimno predstavljanje” izbačeno iz rezolucije usvojene na Kongresu Evropskih narodnjačkih stranaka (FOTO)
Next article“Legitimno predstavljanje” izbačeno iz Rezolucije EPP-a
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.