Home Novosti BiH U BiH se pojavila trešnja kojoj komad košta pola marke: Prodavačica objasnila...

U BiH se pojavila trešnja kojoj komad košta pola marke: Prodavačica objasnila zašto je ovako skupa

Kilogram trešanja kod Bogdane je od sedam do deset maraka, zavisi od vrste.

Laž je da se ne može zaraditi na Tržnici i da se to ne isplati. Pa da je tako, niko ne bi bio ovdje, kaže prodavac Petar Preradović za BL portal dok se s druge strane neke njegove kolege uglas žale kako im je sve teže. Doduše, žale se i kupci jer cijene sezonskog voća baš i ne padaju.

“Što se tiče cijena, kod mene je trešnja od 6,50 maraka za kilogram, a kod drugih je preko devet maraka. Zavisi kako kod koga, ja prodajem po najmanjoj cijeni jer imam dobrog nabavljača iz Srbije”, kaže Preradović.

Objašnjava da se nešto robe nabavi direktno od proizvođača, a dio na Velikoj pijaci u Banjaluci, kao i da je prodajom zadovoljan.

S druge strane, prodavačica Bogdana Zeljković tvrdi da je zarada mala, ali se raditi mora.

“Evo, ja sam morala staviti zbog bahatih šetača da je cijena jedne trešnje pola marke. Imamo redovne šetače koji dođu probaju, pojedu i po dva kilograma, a ništa ne kupuju”, žali se Bogdana za BL portal.

Dodaje da ne vjeruje da će cijene voća biti niže, jer premale količine su u nabavci, a na rod je uticalo i loše vrijeme.

Kilogram trešanja kod Bogdane je od sedam do deset maraka, zavisi od vrste.

“U ponudi imam breskve po cijeni od tri marke. Jagode su šest maraka, kajsije osam, i tako. Kupuje narod bez obzira na cijene, šta će kad ništa nije rodilo, a mora se jesti”, zaključuje Bogdana.