Home Archive U Srebrenici dezinficirane sve ulice

U Srebrenici dezinficirane sve ulice

Sedam osoba koje su se proteklih dana vratile iz inozemstva u svoj grad, pod nadzorom u kućnoj izolaciji

Sedam osoba koje su se proteklih dana vratile iz inozemstva u svoj grad, pod nadzorom je i u kućnoj izolaciji, potvrdio nam je Suljo Čakanović, predsjednik novoformiranog Odbora za zdravlje Općine Srebrenica.

Kaže da su u općini poduzete sve mjere radi sprečavanja pojave i širenja koronavirusa. Radnici JKP “Polet” jučer su dezinficirali sve ulice, a od općinskog načelnika zatraženo je formiranje zajedničkog štaba u saradnji s Domom zdravlja za praćenje situacije i za isporuku hrane i lijekova. Kako kaže Čakanović, zatražena je vanredna sjednica Skupštine općine, na kojoj bi se razmatralo o nastaloj situaciji i donijele konkretne mjere.

– Općina će uputiti zahtjev vladama oba entiteta za nabavku sredstava za dezinfekciju. Ograničen je rad svih ugostiteljskih objekata, a građanima ruralnih naselja preporučuje se dolazak u grad samo u nuždi. Građanima se preporučuje strogo pridržavanje uputstava Vlade RS, a RTV Srebrenica da uskladi programsku shemu o situaciji i širenju koronavirusa – naglasio je Čakanović.

(Avaz)