Home Novosti BiH UPOZORENJE IZ BANJA LUKE: “Dodikova politika je jasna, uradiće sve da se...

UPOZORENJE IZ BANJA LUKE: “Dodikova politika je jasna, uradiće sve da se BiH raspadne!”

“Bosanci i Hercegovci vreme je da se prebrojimo u sopstvenoj zemlji, sve je u našim rukama nemoj da žalimo!”, napisao je Vojin Mijatović.

Vojin MIjatović, potpredsjednik SDP-a i jedan od lidera “Pokreta za državu”, osvrnuo se na svom Facebook profilu na najavu susreta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom i predsjednikom te zemlje Vladimirom Putinom, kao i na zahuktalu izbornu kampanju za izbor “prvog u Bošnjaka”.

Mišljenje Vojina Mijatovića prenosimo u cjelosti:

“Dodik putuje u utorak u Brograd gde će razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, sledi sastanak i sa Vladimirom Putinom.

Dodikova politika je jasna, kod njega nema skrivanja, on ne voli Bosnu i Hercegovinu i uradiće sve da se BiH raspadne.

Dodik je pokazao unazad 4 godine da može blokirati državu i da može vređati, maltretirati i ponižavati iz Sarajeva, on se ne krije, ne laje iz daljine već iz glavnog grada iz Predsedništva BiH.

Njegova politika je odvratna, necivilizacijska, ratnohuškačka, ali je vrlo jasan i napreduje u svojim namerama.

Opozicija kao i do sada samo sledi njegovu igru i svaki put padnu na ispitu koji im on malo malo postavi: jeste li Srbi ili izdajnici? Oni uvek pokušaju da budu veći Srbi od njega i večno ostaju izdajnici i u opoziciji.

Sa druge strane sada je već vidljivo da bitka za prvog u Bošnjaka kreće ka vrhuncu i da će ta bitka žrtvovati sve i stranke i partije i ideje i na kraju narod, nažalost.

Ono što definitivno nedostaje i što izgleda nikog ne interesuje jeste bitka za BiH i izbor prvog u Bosanaca i Hercegovaca.

Sad na ovo odmah oni ”pametni” će reći ali Ustav je takav. Istina, ali nema Ustava koji ne može da se promeni, nema stvari koja ne može da bude drugačija ukoliko je ideja stvaranja društva i nacije iskrena.

Velika većina građana u BiH su Bosanci i Hercegovci dakle do građana nije već do politike koja mora iskreno voditi BiH politiku.

Ja ću i dalje po svom, tvrdoglavo bosanski, ne interesuju me bitke za prvog u Srba, za prvog u Bošnjaka, za prvog u Hrvata, ne interesuju me njihove reprezentacije njihovi entiteti i kantoni, interesuje me BiH društvo, svaki građanin ove zemlje i država koju će voditi lideri nacije, a ne torova i etničko-verskih plemena.

Pod ovom zastavom niko nije stradao, ova zastava je donela mir i slobodu, a ovi izbori su poslednja šansa da okrenemo točak istorije, da krenemo napred, a ne stalno u rikverc.

Bosanci i Hercegovci vreme je da se prebrojimo u sopstvenoj zemlji, sve je u našim rukama nemoj da žalimo!”, napisao je Vojin Mijatović.

Previous articleSchwarz-Schilling: Schmidt će donijeti pravu odluku u pravo vrijeme
Next articleIZETBEGOVIĆ PO POVRATKU IZ ROTTERDAMA: “Čović sa SNSD-om i Dodikom uvlači Zagreb, Beograd, HAZU, pa i Rusiju u svoj projekat; Konaković bi se trebao brinuti za sebe, a kada SDP koalira sa ‘derivatima SDA’…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.