Home Archive URNEBESAN KOMENTAR STIPE MESIĆA: Pitali su ga čime će se Kolinda sada...

URNEBESAN KOMENTAR STIPE MESIĆA: Pitali su ga čime će se Kolinda sada baviti a njegov odgovor nasmijao je cijelu Hrvatsku

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić komentirao je za 24sata pobjedu Zorana Milanovića u utrci za predsjednika Hrvatske i tom prilikom poručio Kolindi Grabar-Kitarović čime se može baviti nakon mandata.

“Tu joj Škoro može puno pomoći, jer je pokazala neke pjevačke sposobnosti. Doduše, to ne spada u njenu funkciju, ali sada joj Škoro može dati savjete kako da dobro živi od pjesme”, rekao je Mesić.

Milanoviću je poručio da mora biti čvrsta tačka sistema te da ga nije iznenadila njegova pobjeda.

“Nije me iznenadilo, jer ja znam otprilike kakvo je stanje u državi, znam dokle je gospođa Kitarović dovela svoju funkciju. Ona je nju previše estradizirala, tako da vi više niste znali što je predsjednica države, a što je Nives Celzijus. Ali, građani su je poslušali. Ona je poslala jednu poruku koju su građani razumjeli, odazvali se, jer ona je rekla “Hrvatska zna”. Hrvatska zna i tako je glasala”, rekao je za RTL, a za 24sata:

“Nije me iznenadilo, Hrvatska je bila zrela za promjene, kao kad sam ja došao na mjesto predsjednika.”

Zaključio je da Hrvatska mora sarađivati u regionu, veseliti se uspjesima zemalja u regionu i pomoći im da uđu u Evropsku uniju.

(SB)