Home Archive Uskoro ugovor sa Srebrenicom za projekte vrijedne 500.000 KM

Uskoro ugovor sa Srebrenicom za projekte vrijedne 500.000 KM

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović očekuje da će u narednih nekoliko dana sa Opštinom Srebrenica biti potpisan ugovor za realizaciju infrastrukturnih projekata vrijednih 500.00 KM.

“Procedura za implementaciju Odluke Savjeta ministara uvijek traje nekoliko sedmica. Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić potpisao je odluku koja je na objavi u Službenom glasniku BiH”, naveo je Šarović.

On je u izjavi za Srnu pojasnio da je trenutno sve u fazi pripreme za potpis sa Opštinom Srebrenica.

“Očekujem da se to desi u narednih nekoliko dana. Ugovori se onda prosljeđuju Ministarstvu finansija i trezora BiH na realizaciju”, dodao je Šarović.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je Srni da nije imao nikakvu zvaničnu komunikaciju s bilo kim iz Savjeta ministara u vezi sa sredstvima koja su obećana za infrastrukturne projekte, prenosi Srna.

“Nismo dobili nikakva sredstva. Moj prethodnik na poziciji gradonačelnika mi je rekao da se čuo sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem i da su mu obećali sredstava za infrastrukturne projekte ukoliko Skupština opštine jednoglasno donese odluku o tim projektaima”, rekao je Grujičić.

Grujičić je ponovio da smatra da bi bio apsurd da Srebrenica ne dobije novac jer jedan od odbornika Skupštine opštine nije glasao za te prijedloge infrastrukturnih projekata.

Savjet ministara donio je 4. septembra odluke o izdvajanju sredstava iz klirinškog duga Rusije za zaštitu izvorišta vode u Istočnoj Ilidži, infrastrukturne projekte u Srebrenici, za nabavku objekta za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, finansiranje izgradnje i opremanje objekta arhiva Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Mostaru, te podršku projektima kulture, u ukupnom iznosu od 3.650.000 KM.

Opštini Srebrenica su odobrena sredstava za prioritetne infrastrukturne projekte, utvrđene jednoglasnom odlukom Skupštine opštine Srebrenica u iznosu od 500.000 KM.

Izvor: Biznis.ba